DSS was vandaag twee keer op rij te sterk voor Hoboken Pioniers.

Softbal

DSS derde Nederlandse club in halve finales

DSS derde Nederlandse club in halve finales

DSS was vandaag twee keer op rij te sterk voor Hoboken Pioniers.

DSS was vandaag twee keer op rij te sterk voor Hoboken Pioniers. (archieffoto)
Foto: ©

Na Olympia Haarlem en Terrasvogels heeft vanavond DSS zich als derde Nederlandse club geplaatst voor de halve finales van een Europees clubtoernooi. De formatie van hoofdcoach Norman Ames versloeg vandaag tweemaal op rij het Belgische Hoboken Pioniers om een plaats bij de beste drie af te dwingen.

DSS en Hoboken Pioniers stonden eerst vanmiddag tegenover elkaar voor de laatste wedstrijd uit de finalepoule. In dat duel gooide Svenja de Lincel (5-6-0-1) voor de Haarlemmers een no-hitter om haar ploeg naar een 7-0 overwinning te leiden. DSS scoorde al haar punten in de vierde inning op zes hits. Lisa Waasdorp sloeg met een driehonkslag twee runs binnen.

Die overwinning gaf de Haarlemse ploeg voldoende vertrouwen om aan te treden tegen pitcher Lindsey Meadows, de speelster van het Nederlands Koninkrijksteam, die gisteren met een uitzonderlijke prestatie de Belgische ploeg van Hoboken Pioniers nog de Play-Offs in had geloodst. DSS wachtte dan ook niet lang om op voorsprong te komen. Een rally met hits van Denice van Dijk. Sophie Bugter, Melissa de Greef en Lisa Waasdorp werd afgesloten met een driehonkslag van Noa Brand. De Haarlemse ploeg scoorde er vier punten op.

Mercy-rule

Meadows moest zodoende al in de tweede inning worden vervangen door Andrea Lindgren. Maar ook zij had geen antwoord op de ontketende slagploeg van DSS. Via onder meer een solohomerun van Areke Spel liep de nummer zes uit de Golden League uit naar de 8-1 overwinning. Na drie Belgische veldfouten op rij sloeg Noa Brand in de tweede helft van de zesde inning met haar walk-off hit het achtste en laatste punt binnen om de mercy-rule in werking te laten treden. Winnend pitcher Maryssa Becker (8-3-3-2), de 22-jarige sterspeelster van de University of Louisville, gooide de volledige wedstrijd voor haar tweede overwinning van dit toernooi.

In de twee eerdere edities van de Europa Cup I waaraan DSS in 1978 en 1984 deelnam plaatste DSS zich voor de finale. Daarin werd beide keren verloren van Terrasvogels. De Haarlemse ploeg neemt deze week voor het eerst deel aan de European Cup Winners Cup. Morgen staat DSS in de tweede wedstrijd uit de halve finales tegenover de verliezer uit de eerste wedstrijd uit de halve finale van vanavond tussen het nog ongeslagen Mediterraneo uit Malta en titelverdedigster Olympia Haarlem.

Uitslagen DSS:
DSS – Hoboken Pioneers: 7-0 (5 innings)
DSS – Hoboken Pioneers: 8-1 (6 innings)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal