DSS moest op de slotdag van de European Cup Winners Cup haar meerdere erkennen in Mediterraneo.

Softbal

Derde plaats DSS op European Cup Winners Cup

Derde plaats DSS op European Cup Winners Cup

DSS moest op de slotdag van de European Cup Winners Cup haar meerdere erkennen in Mediterraneo.

DSS moest op de slotdag van de European Cup Winners Cup haar meerdere erkennen in Mediterraneo.
Foto: © DSS

De Haarlemse softbalsters van DSS hebben hun rentree op het Europese niveau na 33 jaar bekroond met een derde plaats. Vanmiddag kwam voor de selectie van hoofdcoach Norman Ames in het snikhete Italiaanse Caserta met een 2-1 nederlaag tegen Mediterraneo een einde aan deze succesvolle editie van de European Cup Winners Cup. Mediterraneo speelt vanavond om 18.00 uur de finale tegen titelverdedigster Olympia Haarlem.

In Caserta won DSS deze week, tijdens haar derde Europese toernooi uit de clubhistorie en de eerste sinds 1984 in Nuenen, zeven van haar negen wedstrijden. Alleen van de finalisten Olympia Haarlem en Mediterraneo uit Malta werd verloren. Dat laatste team was vanmiddag in de halve finale voor de tweede keer in drie dagen tijd de tegenstander van DSS.

Afgelopen donderdag werd de wedstrijd tussen DSS en Mediterraneo nog pas in de verlenging beslist. Met de finale in zicht klaarde de club uit Malta de klus een stuk eerder. Na een tweehonkslag van Chelsea Robinson en hits van Eva Trevisan en Alice Parisi nam Mediterraneo in de tweede inning een beslissende 2-0 voorsprong.

Winst

Dat was voldoende voor de winst, alhoewel de huurlingen van de club uit Malta er nog wel hard voor moesten werken. In de zesde inning kon pinch-runner Dominique Burger, die Maryssa Becker (geraakt werper) verving, scoren na hits van Denice van Dijk en Felina Poot. Met lopers op het eerste en derde honk had er meer voor DSS in gezeten, maar pinch-hitter Lorraine Kieft sloeg de bal in een dubbelspel.

Een inning later deed de Haarlemse ploeg nog een laatste poging. Lisa Waasdorp sloeg de zevende honkslag voor haar ploeg en kon na een opofferingsstootslag van Nicole Girard door naar het tweede honk. Met het winnende punt in het slagperk, wist Mediterraneo tijdig de derde en laatste uit te maken.

Zesde overwinning

Het betekende alweer de zesde overwinning op deze European Cup Winners Cup voor de Cubaanse international Anisley Lopez (5-2-7-0), die wel zeven honkslagen moest toestaan. En dat waren er drie meer dan de club uit Malta wist te produceren op het pitchen van Maryssa Becker (5-4-4-1), die eveneens de volledige wedstrijd gooide.

Met de 2-1 nederlaag eindigt DSS dit toernooi op een knappe derde plaats, waarbij de nummer zes uit de Golden League in Caserta onder meer het Tsjechische Zraloci Ledenice en het Italiaanse Forli achter zich heeft gehouden. Om 18.00 uur wordt de 26e editie van de European Cup Winners Cup afgesloten met de finale tussen Olympia Haarlem en Mediterraneo uit Malta.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal