Vicky McFarland werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster.

Softbal

Prijzen voor softbalsters Nederlandse clubs

Prijzen voor softbalsters Nederlandse clubs

Vicky McFarland werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster.

Vicky McFarland werd uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster.
Foto: © Fred Versluis

Drie speelsters van de Nederlandse deelnemers aan de European Premiere Cup hebben na afloop van de door het Italiaanse Bussolengo gewonnen finale een individuele prijs ontvangen. Vicky McFarland werd in het Noordersportpark in Haarlem uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speelster.

Vicky McFarland en Danielle Bonnet zorgden op de slotdag van de European Premiere Cup voor een nog groter succes voor Terrasvogels. Nadat de nummer drie uit de Golden League al voor het eerst sinds 1999 weer een tweede plaats had bemachtigd in het belangrijkste Europese clubtoernooi, mochten MacFarland en Bonnet een persoonlijke prijs in ontvangst nemen.

Vicky McFarland, de Amerikaanse binnenveldster die dit seizoen voor Munich-Haar Disciples uitkomt in de Duitse Bundesliga, sloeg voor Terrasvogels met twaalf hits maar liefst dertien punten over de thuisplaat. Het meeste van alle speelsters. Negen van die binnengeslagen punten behaalde ze met twee uit op het scorebord. Bovendien sloeg ze één van de negen homeruns dit toernooi. Daarnaast bleef ze dit hele toernooi ongeslagen. Dat was voldoende om de belangrijkste individuele prijs van de Premiere Cup te ontvangen.

Beste slagvrouw

Haar ploeggenoot Bonnet werd uitgeroepen tot beste pitcher. De Amerikaanse troef van Terrasvogels stond in 27 innings slechts vier punten toe (1.04). Daarnaast kwam ze tot vijftien keer drie slag en won ze vijf van de zeven wedstrijden waarin ze uitkwam. Ze verloor deze week geen enkel duel.

De onderscheiding voor de beste slagvrouw ging naar Anne Blaauwgeers. In negen wedstrijden kwam de speelster van Sparks Haarlem tot een slaggemiddelde van .548. Ze leidde het toernooi in honkslagen (17).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal