Voor het eerst sinds 1999 keert Terrasvogels terug in de belangrijkste Europese clubfinale.

Softbal

Terrasvogels naar finale Premiere Cup

Terrasvogels naar finale Premiere Cup

Voor het eerst sinds 1999 keert Terrasvogels terug in de belangrijkste Europese clubfinale.

Voor het eerst sinds 1999 keert Terrasvogels terug in de belangrijkste Europese clubfinale.
Foto: © Terrasvogels/Gerard Koeman

Met de zevende overwinning en zelfs de vijfde shut-out heeft Terrasvogels zich vanmiddag in Haarlem geplaatst voor de finale van de European Premiere Cup. Voor de tweede keer in drie dagen tijd werd Joudrs Praha, vorig jaar nog verliezend finalist, verslagen: 0-4. De Tsjechische ploeg eindigt dit toernooi op een derde plaats.

Het hele Europese clubtoernooi maakt de ploeg van Terrasvogels op het Noordersportpark in Haarlem al enorme indruk. Dat zorgde gisteravond onder meer voor de uitschakeling van titelverdedigster Sparks Haarlem. Al vier keer eerder hield Terrasvogels haar tegenstander puntloos en in de tweede halve finale werd vanmiddag ook Joudrs Praha opnieuw met een shut-out verslagen.

Katharina Szalay en Victoria McFarland zorgden elk met één binnengeslagen en een gescoord punt voor de runs van de ploeg uit Santpoort-Zuid. Al in de eerste inning bracht het tweetal Terrasvogels op een 0-1 voorsprong. Nadat die een inning later was verdubbeld, werd in de derde inning de 0-4 eindstand op het scorebord gebracht.

Onbespeelbaar

Pitcher Micaela Whitney (1-0-2-0) bleek onbespeelbaar voor Joudrs Praha, die de eerste ronde achter het ongeslagen Bussolengo op een tweede plaats was geëindigd. De Amerikaanse speelster stond alleen een tegenstandster toe op het tweede honk na een tweehonkslag van Julie Coufalova in de vierde inning.

Daniëlle Bonnet (3-0-2-0) maakte in de laatste drie innings ook een einde aan het laatste beetje hoop van de Tsjechische ploeg. Met een strikeout voor Riley Carter in de zevende inning completeerde zij de shut-out en loodste ze haar ploeg de finale in. Het is voor het eerst sinds 1999 dat Terrasvogels in de finale staat van het belangrijkste Europese clubtoernooi. In dat jaar werd de eindstrijd in Bussum verloren van het Italiaanse Macerata. Vanmiddag is in de finale om 16.00 uur het ongeslagen Bussolengo, in 2015 nog winnaar van de Premiere Cup, de tegenstandster.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal