HCAW diende L&D Amsterdam zondag nog maar de zevende nederlaag van het seizoen toe.

HB Hoofdklasse

Eerste zeges HCAW en Hoofddorp Pioniers

Eerste zeges HCAW en Hoofddorp Pioniers

HCAW diende L&D Amsterdam zondag nog maar de zevende nederlaag van het seizoen toe.

HCAW diende L&D Amsterdam zondag nog maar de zevende nederlaag van het seizoen toe.
Foto: © Alfred Cop

De honkballers van HCAW en Hoofddorp Pioniers hebben dit weekeinde hun eerste overwinning geboekt in de Play-Offs. Het tikje dat ze daarmee uitdeelden aan koplopers L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus, was echter maar klein. In de strijd om de twee plaatsen in de Holland Series zijn de twee topfavorieten inmiddels ver uitgelopen.

Hoofddorp Pioniers raakte zaterdag de hatelijke nul al kwijt, toen de Hoofddorpse honkballers met 2-1 wonnen van titelverdediger Curaçao Neptunus. HCAW bleef niet achter en boekte vandaag met 6-8 de eerste winst tegen L&D Amsterdam. De winst in de series ging echter naar de koplopers, die elk twee van de drie wedstrijden wonnen en daarmee het verschil in het klassement op lieten lopen tot tien punten.

De eindstand in Hoofddorp stond zaterdag al na twee innings op het scorebord. Nadat Dwayne Kemp met een honkslag Shaldimar Daantji in de eerste slagbeurt over de thuisplaat had geslagen, scoorde Hoofddorp Pioniers punten in de eerste en tweede inning voor de 2-1 winst. Curaçao Neptunus overtrof zijn tegenstander in honkslagen (6-9), maar liet ook veertien spelers achter op de honken.

Eerste winst

Zondag herstelde Curaçao Neptunus de verhoudingen. In de zesde inning scoorde de ploeg bij een 2-2 gelijke stand viermaal om de wedstrijd te beslissen. In het restant van de wedstrijd stond de Rotterdamse bullpen nog slechts één honkslag toe, waarmee de winst voor Neptunus geen enkel moment meer in gevaar kwam. De thuisploeg kwam dit duel tot twaalf hits om de winst met 9-2 naar zich toe te trekken.

Pitcher Ian Delemarre had zondag een belangrijk aandeel in de winst van HCAW.

Pitcher Ian Delemarre had zondag een belangrijk aandeel in de winst van HCAW.
Foto: © Alfred Cop

In navolging van Hoofddorp Pioniers boekte vandaag ook HCAW zijn eerste winst in de Play-Offs. Op het Amsterdamse Sportpark Ookmeer leek alles te lukken voor de Bussumse ploeg. Terwijl pitcher Ian Delemarre (1-3-2-2) de slagploeg van L&D Amsterdam in zeven innings op slechts twee honkslagen en twee punten hield, sloeg de slagploeg van HCAW er lustig op los. De selectie van hoofdcoach Roeland Henrique kwam tot maar liefst zeventien hits, waaronder drie voor zowel Vince Rooi (3 uit 5) en Seb Visser (3 uit 5).
Niettemin was de wedstrijd na zeven innings nog altijd in balans: 2-2. Pas in de slotfase liep HCAW via twee runs in de achtste en vier punten in de negende inning definitief uit. Door vier vrije lopen en een veldfout kon L&D Amsterdam in de gelijkmakende negende slagbeurt nog terugkomen tot 6-8, maar wist HCAW met volle honken tijdig de laatste nul van de wedstrijd te maken.

Rollen

Een dag eerder waren de rollen nog omgedraaid. HCAW-pitcher Kaj Timmermans hield de slagploeg van L&D Amsterdam drie innings van scoren, maar moest in de vierde inning de strijd gewonnen geven. Met volle honken gaf hij vier wijd op rij aan Patrick Bok en Jesse Aussems. De Amsterdammers draaiden daarmee de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong en gaf die niet meer uit handen. Beide teams kwamen dit duel tot tien hits, maar de winst ging met 4-8 mee terug naar Amsterdam.

De ongeslagen koplopers L&D Amsterdam en Curaçao Neptunus staan komende week in de derde speelronde tegenover elkaar. Dat geeft HCAW en Hoofddorp Pioniers mogelijk de kans om terug in de strijd om de Holland Series te komen. De twee teams hebben inmiddels al wel een gat in te lopen van tien punten.

Uitslagen tweede speelronde Play-Offs
L&D Amsterdam – HCAW: 4-1
HCAW – L&D Amsterdam: 4-8
L&D Amsterdam – HCAW: 6-8

Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers: 3-0
Hoofddorp Pioniers – Curaçao Neptunus: 2-1
Curaçao Neptunus – Hoofddorp Pioniers: 9-2

Klassement

# Team GW W G V MIN Pnt RV RT
1 L&D Amsterdam 6 5 0 1 0 10 38 15
2 Curaçao Neptunus 6 5 0 1 0 10 30 10
3 HCAW 6 1 0 5 0 2 19 35
4 Hoofddorp Pioniers 6 1 0 5 0 2 6 33

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse