Storks-pitcher Martin Kram gooide zaterdag 8 1/3 inning.

HB Hoofdklasse

Storks tweemaal in slotfase langs Pickles UVV

Storks tweemaal in slotfase langs Pickles UVV

Storks-pitcher Martin Kram gooide zaterdag 8 1/3 inning.

Storks-pitcher Martin Kram gooide zaterdag 8 1/3 inning.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Met een dubbele overwinning op hoofdklasser Pickles UVV heeft Storks zich nadrukkelijk bovenin gemeld in de strijd om promotie naar de hoofdklasse. De kampioen van de overgangsklasse trok tweemaal in de negende inning de winst naar zich toe. Het Utrechtse UVV heeft nu drie van de vier wedstrijden tegen een team uit de overgangsklasse verloren. Voor de tweede week op rij verspeelden hoofdklasseteams DSS en de Glaskoning Twins geen punten.

DSS en De Glaskoning Twins wonnen dit weekeinde allebei hun wedstrijden tegen respectievelijk Quick Amersfoort en Onze Gezellen. De twee teams hebben daarmee een comfortabele voorsprong genomen. De honkballers van Pickles UVV verkeren daarentegen momenteel in noodweer. Zowel zaterdag als zondag werd de winst tegen Storks in de laatste inning uit handen gegeven. Daarmee moet de Utrechtse ploeg de komende weken vol aan de bak om lijfsbehoud in de hoofdklasse veilig te stellen.

Na twee keer vier wijd en een geraakt werper in de negende inning gooide UVV-pitcher Jonah van Bemmelen zaterdag ook vier wijd op Jurriaan Dijk. Dat stelde Randy van Hoek in staat om het winnende punt te scoren: 4-3. Boudewijn van Elswijk sloeg voor Storks met homeruns in de eerste en achtste inning drie punten binnen. Voor Pickles UVV sloeg Jelle Blauw (2 uit 3) in de zevende inning alle drie de punten binnen.

Lege handen

Boudewijn van Elswijk sloeg zaterdag twee homeruns.

Boudewijn van Elswijk sloeg zaterdag twee homeruns.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Zondag herhaalde hetzelfde scenario zich voor Pickles UVV. Bij een 6-5 voorsprong, slaagde de bullpen er andermaal niet in om de wedstrijd in het slot te gooien. Na vier vrije lopen en twee wilde worpen stonden de Utrechtse honkballers voor de tweede dag op rij met lege handen: 6-10.

DSS had het dit weekeinde een stuk makkelijker tegen Quick Amersfoort. In de wedstrijd van zaterdag, die in verband met de ombouw van de accommodatie in Amersfoort voor de European Super Cup heren softbal werd gespeeld in Almere, sloeg catcher Remian Denis met een homerun in de vierde inning drie punten voor Quick Amersfoort binnen. Daarmee draaide hij een 0-1 achterstand om in een 3-1 voorsprong. Lang kon Quick Amersfoort niet genieten van die voorsprong. Vanaf de vijfde inning liep DSS uit naar een overtuigende 4-14 zege. Bayron Cornelisse (8-2-5-1) gooide de volledige wedstrijd voor DSS.

Shut-out

Zondag klaarde DSS de klus in nog geen zeven volledige innings. Pitchers Tim Halderman, Tom Stuifbergen en Sander Helmendach gooiden samen zeven innings lang een shut-out, terwijl de Haarlemse slagploeg vanaf de derde inning de 11-0 zege bij elkaar sloeg. Voor de Haarlemse ploeg sloeg Omar Williams in de derde inning met een homerun twee punten binnen.

Overgangsklasser Onze Gezellen wist ook dit weekeinde tegen De Glaskoning Twins, de nummer zeven uit de hoofdklasse, niet te winnen. De Haarlemse ploeg kwam wist in beide wedstrijden zelfs niet de volledige reguliere speeltijd vol te maken. Ruigino Yonis (6 uit 10) leidde dit weekeinde de Oosterhoutse slagploeg. Hij sloeg zowel zaterdag als zondag een homerun. Zaterdag scoorde De Glaskoning Twins bij een 1-4 voorsprong achtmaal in de zevende inning om de wedstrijd vroegtijdig te beëindigen. Vandaag was de wedstrijd een stuk sneller beslist. Na vijf hits, waaronder tweehonkslagen van Bram Grooten, Dennis de Quint en Bart Janssen, had de thuisploeg al een 5-0 voorsprong genomen. Met twee man uit sloeg Mick Moolenaar in de tweede helft van de achtste inning het twaalfde punt binnen om de wedstrijd te beëindigen: 12-2.

Uitslagen tweede speelronde Promotie/Degradatie poule
Quick Amersfoort – DSS: 4-14
DSS – Quick Amersfoort: 11-0 (7 innings)

Storks – Pickles UVV: 4-3
Pickles UVV – Storks: 6-10

Onze Gezellen – De Glaskoning Twins: 1-12 (7 innings)
De Glaskoning Twins – Onze Gezellen: 12-2 (8 innings)

Klassement

# Team GW W G V MIN Pnt RV RT
1 DSS 4 4 0 0 0 8 45 11
2 De Glaskoning Twins 4 4 0 0 0 8 33 7
3 Storks H1 4 2 0 2 0 4 18 18
4 Quick Amersfoort H1 4 1 0 3 0 2 23 43
5 Pickles UVV 4 1 0 3 0 2 27 33
6 Onze Gezellen H1 4 0 0 4 0 0 10 44

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse