Jair Jurrjens in actie afgelopen november tijdens de Warm-up Games tegen Japan.

Honkbal

Jurrjens naar Dominicaanse wintercompetitie

Jurrjens naar Dominicaanse wintercompetitie

Jair Jurrjens in actie afgelopen november tijdens de Warm-up Games tegen Japan.

Jair Jurrjens in actie afgelopen november tijdens de Warm-up Games tegen Japan.
Foto: © Atusko Miyano

De Curaçaose pitcher Jair Jurrjens maakt dit najaar zijn rentree op de heuvel. De international zit momenteel een schorsing uit, maar heeft een overeenstemming bereikt met regerend kampioen Tigres del Licey om later dit jaar uit te komen in de Dominicaanse wintercompetitie.

Na een sterk optreden met het Nederlands Koninkrijksteam tijdens de World Baseball Classic van dit jaar keerde Jurrjens in april terug in het Amerikaanse profhonkbal. Voor het eerst sinds 2015 gooide hij voor Oklahoma City Dodgers weer een wedstrijd in de Minor League.

Tijdens een reguliere dopingcontrole werden bij Jurrjens echter sporen gevonden van het gebruik van verboden middelen. Het leverde de speler van het Nederlands Koninkrijksteam een schorsing op van tachtig wedstrijden. Zijn laatste wedstrijd voor Oklahoma City Dodgers speelde hij op 7 juni. In totaal speelde hij dit seizoen elf wedstrijden in de Triple A Pacific Coast League.

Ozzie Albies

In dienst van Tigres del Licey krijgt Jurrjens deze winter de kans om zich in de kijker te spelen bij de Major League-clubs om een nieuw contract voor het volgende seizoen te verdienen. Titelverdediger Tigres del Licey start het nieuwe seizoen op 13 oktober met een wedstrijd op openingsdag tegen Águilas Cibaeñas. Jurrjens speelde acht seizoenen in de Major League en twaalf in de Minor League, maar kwam nog niet eerder uit in één van de professionele wintercompetities.

Major Leaguer Ozzie Albies wordt de tweede speler uit Curaçao in de Liga de Beisbol Dominicano. Na afloop van de competitie met Atlanta Braves vervolgt de Curaçaose binnenvelder zijn seizoen voor Aguilas Cibaeñas. Afgelopen januari verloor dit team de best-of-nine van finale van de Dominicaanse wintercompetitie van Tigres del Licey.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal