Randy Reiph (Hoofddorp Pioniers) sloeg op de tweede dag één van de homeruns voor zijn ploeg.

MEC Heren 2017

Nederlandse EC-clubs terug in de race

Nederlandse EC-clubs terug in de race

Randy Reiph (Hoofddorp Pioniers) sloeg op de tweede dag één van de homeruns voor zijn ploeg.

Randy Reiph (Hoofddorp Pioniers) sloeg op de tweede dag één van de homeruns voor zijn ploeg.
Foto: © Quick Amersfoort

Met hun eerste overwinning tijdens de European Super Cup zijn XLLease Quick en Hoofddorp Pioniers terug in de race voor plaatsing voor de strijd om de Super Cup. HSV Spikes, de derde Nederlandse deelnemer aan het Europese clubtoernooi, verloor gisteren ook zijn tweede en derde wedstrijd. Vandaag worden de laatste wedstrijden uit de eerste ronde gespeeld, waarna het toernooi wordt opgesplitst in één poule voor de Super Cup en één voor de ESF Cup.

Hoofddorp Pioniers en XLLease Quick herstelden zich gisteren op het XLLease Park Dorrestein in Amersfoort overtuigend van hun nederlaag op de eerste speeldag. Beide teams trokken met een shut-out hun eerste zege naar zich toe en zijn daarmee weer terug in de race voor plaatsing voor de Super Cup-poule.

Hoofddorp Pioniers versloeg met homeruns van Randy Reiph en Gilward Wester het Deense Amager Vikings in vijf innings met 0-8. Reiph (3 uit 3) opende de eerste slagbeurt al met een tweehonkslag en tegen de tijd dat Wester de bal voor de eerste homerun over de hekken had geslagen, was de voorsprong voor Hoofddorp Pioniers opgelopen tot 0-4. Met de homerun van Reiph in de vierde inning kwam de 0-8 eindstand op het scorebord. Pitcher Jeroen Mulder (5-1-3-0) gooide de volledige wedstrijd.

No-hitter

Ook XLLease Quick deed gisteravond goede zaken. In de wedstrijd tegen het Franse Barracudas Montpellier stonden pitchers Niek Nieuwenhuizen en Shawn Koster samen geen enkele honkslag toe en gooiden zij vijftien strikeouts tot de Franse pinch-hitter Luc Didier met twee man uit in de zevende en laatste inning de no-hitter opbrak. Met de zestiende strikeout maakte Koster hierna een einde aan het duel.

Zelf had XLLease Quick al zesmaal gescoord om de winst veilig te stellen. Bij een 1-0 voorsprong sloegen de Zwolse softballers Emeron Lourens (2 uit 3) en Revin Brooks (1 uit 2) tweehonkslagen op rij. Quick liep daarmee uit naar de 6-0 winst. Het tweetal tekende aan voor de enige drie hits van de Amersfoortse ploeg dit duel.

Homeruns

HSV Spikes wacht nog altijd op zijn eerste zege. Gisteren verloren de softballers uit Spijkenisse op de tweede speeldag ook van het Belgische Bears en Stenløse Bulls uit Denemarken. Door driepunten-homeruns van Trevor Havins en Jan Cech kon HSV Spikes tegen Bears lang meekomen, maar via solohomeruns in de derde en vierde inning trok Bears alsnog de winst met 8-6 naar zich toe.

Later op de dag was de strijd tegen Stenløse Bulls een stuk ongelijker. Op het pitchen van Jan Cech sloegen de Deense softballers veertien hits. Op zes honkslagen en drie veldfouten kon de ploeg zelfs tienmaal scoren in de zesde inning om de wedstrijd met 6-16 vroegtijdig te beëindigen.

Splitsing

Vandaag worden op de derde speeldag van het Europese clubtoernooi in Amersfoort de laatste dertien wedstrijden uit de eerste ronde gespeeld. Hierna wordt het deelnemersveld opgedeeld. Na de splitsing spelen de beste twaalf teams verder om de Europese Super Cup. De overige acht teams strijden om de ESF Cup, die vorig jaar werd gewonnen door het Amersfoortse Quick.

In vijf wedstrijden komt vandaag een Nederlandse club in actie. Zowel Hoofddorp Pioniers als XLLease Quick spelen vandaag hun laatste twee wedstrijden uit de voorronde. XLLease Quick sluit de dag af met een wedstrijd tegen het U23-team van Tsjechië. Dit duel is vervroegd van 20.30 uur naar 19.00 uur.

Uitslagen tweede speeldag Nederlandse clubs:
Amager Vikings – Hoofddorp Pioniers: 0-8 (5 innings)
XLLease Quick – Barracudas Montpellier: 6-0
Bears – HSV Spikes: 8-6
HSV Spikes – Stenløse Bulls: 6-16 (6 innings)

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in MEC Heren 2017