De Tsjechische reliever Jan Tomek kreeg de winst op zijn naam.

HB Hoofdklasse

Curaçao Neptunus alleen aan de leiding

Curaçao Neptunus alleen aan de leiding

De Tsjechische reliever Jan Tomek kreeg de winst op zijn naam.

De Tsjechische reliever Jan Tomek kreeg de winst op zijn naam.
Foto: © Robert Bos

In de eerste confrontatie in de Play-Offs tussen de twee favorieten van dit seizoen heeft regerend kampioen Curaçao Neptunus de eerste tik uitgedeeld. De Rotterdamse honkballers waren vanavond in eigen huis met 6-3 te sterk voor L&D Amsterdam, de winnaar van de reguliere competitie. Met de winst gaat Neptunus nu alleen aan de leiding in de Play-Offs.

De wedstrijd tussen de twee koplopers uit de Play-Offs begon in het Neptunus Familiestadion als een pitchersduel tussen Diegomar Markwell en Rob Cordemans. Maar na vier puntloze innings was het L&D Amsterdam dat via drie hits een 0-3 voorsprong nam. Rashid Gerard sloeg met zijn hit twee punten binnen.

Hoofdcoach Ronald Jaarsma greep in en verving startend pitcher Diegomar Markwell. Het bleek een uitstekende zet, want de Rotterdamse bullpen, met Jan Tomek, Loek van Mil en Berry van Driel, stond in het restant van het duel geen enkele honkslag meer toe. De Amsterdammers kregen zelfs geen loper meer in scoringspositie.

Winnende punt

Dat gaf de Rotterdamse thuisploeg de kans om de wedstrijd te kantelen. Via vijf hits in de zesde inning werd de wedstrijd weer in balans gebracht. Na zijn tweehonkslag, een gestolen honk en een wilde worp scoorde Dwayne Kemp vervolgens een inning later het uiteindelijke winnende punt. Daar bleef het niet bij. De Rotterdammers kwamen vanavond tot veertien hits en liepen in de achtste inning zelfs uit naar een 6-3 overwinning.

De serie tussen Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam wordt zaterdag vervolgd met de tweede wedstrijd op Sportpark Ookmeer in Amsterdam. De wedstrijd tussen Hoofddorp Pioniers en HCAW van vanavond werd in verband met de slechte weersomstandigheden van eerder op de dag verplaatst naar morgenavond.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse