Ademar Rifaela speelde zijn beste profseizoen tot dusver.

Honkbal

Rifaela uitgeroepen tot MVP van Carolina League

Rifaela uitgeroepen tot MVP van Carolina League

Ademar Rifaela speelde zijn beste profseizoen tot dusver.

Ademar Rifaela speelde zijn beste profseizoen tot dusver.
Foto: © Frederick Keys

Ademar Rifaela is uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler van de Class A Carolina League. De 22-jarige honkballer van Curaçao is nog maar de tweede speler van Frederick Keys met deze onderscheiding in de 29-jarige historie van de club. Samen met de Arubaanse binnenvelder Sicnarf Loopstok werd Rifaela opgenomen in het Carolina League Postseason All-Star Team.

In zijn vijfde profseizoen is Ademar Rifaela definitief doorgebroken. De buitenvelder van Curaçao leidde zijn club in onder meer honkslagen (122), runs (70) en binnengeslagen punten (78). Na 121 wedstrijden sloot hij gisteren de reguliere competitie in de Carolina League af met een slaggemiddelde van .280. Tot aan dit jaar was de linkshandige slagman in één seizoen nooit hoger gekomen dan .255.

Zijn 24 homeruns waren zelfs de meeste in de gehele Carolina League. Met zijn totaal aantal binnengeslagen punten eindigde Rifaela op een tweede plaats. Ook in verschillende andere klassementen van de Carolina League schaarde de rechtsvelder zich in de top. Met Frederick Keys eindigde de honkballer van Curaçao op een tweede plaats in de Northern Division. Vanavond start het Class A-team van Baltimore Orioles aan de Play-Offs.

Goede vriend

Naast zijn benoeming tot Meest Waardevolle Speler is de 22-jarige Rifaela ook als buitenvelder opgenomen in het Carolina League Postseason All-Star Team. Rifaela koos in het voorjaar van 2013 op achttienjarige leeftijd voor een aanbod van Baltimore Orioles, de club waarvoor later in dat seizoen zijn goede vriend Jonathan Schoop zijn debuut zou maken in de Major League. Vanuit Baltimore liet Schoop vavavond al weten trots te zijn op de prestatie van Rifaela.

De Arubaanse eerste honkman Sicnarf Loopstok werd als aangewezen slagman gekozen in het All-Star Team van de Carolina League. De 24-jarige honkballer kwam dit seizoen voor Lynchburg Hillcats tot een slaggemiddelde van .254 met zeventien homeruns en 64 binnengeslagen punten, beiden goed voor een klassering in de top vijf. Lynchburg Hillcats plaatste zich als winnaar van de Northern Division voor de Play-Offs. In zijn derde seizoen in de Carolina League werd Loopstok in juni ook al gekozen tot Mideason All Star en nam hij deel aan de Carolina League All Star Game.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal