Golden League

Lindsey Meadows: Het wordt erg spannend!

Lindsey Meadows: Het wordt erg spannend!

Lindsey Meadows werd eerder dit seizoen met Team Kingdom of the Netherlands Europees Kampioen. Mede dankzij haar no-hitter tegen Italië in de halve finale. Dit weekend staat de belangrijke dubbel tegen Roef! op het programma
(Foto: Fred Versluis)

Dit weekend wordt de competitie in het reguliere seizoen van de Golden League na een korte pauze voor de Europa Cups weer hervat. Het is de laatste speelronde van het seizoen, waarin voor zowel Roef! als Tex Town Tigers de vierde plaats, die recht geeft op een plek in de play-offs, op het spel. Het toeval wil dat beide teams elkaar in Enschede treffen voor de allesbepalende double header. Met pitcher van TTT en Team Kingdom of the Netherlands Lindsey Meadows blikken wij vooruit op dit belangrijke weekend.

Voor Roef!, dat in de huidige stand twee punten voorstaat op Tex Town Tigers, volstaat een enkele overwinning voor plaatsing voor de play-offs, die over twee weken beginnen. Tex Town Tigers zal beide wedstrijden moeten winnen om beslag te leggen op de vierde plaats. De Enschedese ploeg had al vroeg in het seizoen door dat de onderlinge strijd met Roef! in dit laatste weekend wel eens erg belangrijk zou kunnen worden. “Ik denk alleen niet dat iemand had verwacht dat het zó close zou zijn. We zijn wel erg blij dat we voor eigen publiek spelen, dat zou een voordeel kunnen zijn. Ik heb er ontzettend veel zin in!”, aldus Lindsey Meadows.

Goede vorm

Meadows behoort dit seizoen wederom tot de beste werpsters van de Golden League. Met een ERA van 2.03 staat zij op de vierde plaats. Alleen collega international Ilona Andringa evenaart het aantal overwinningen dat zij dit seizoen bereikte (11) en ze voert de Golden League aan in innings (141.2) en strikeouts (127).

De afgelopen week speelde Meadows en haar teamgenoten Laura Wissink en Anna-Bé Bartels in Caserta voor het Belgische Hoboken Pioneers in de European Cup Winners Cup. Meadows wist als werpster in deze week vier wedstrijden te winnen. Zou het kunnen dat de deelname van Meadows en haar teamgenoten aan de Europa Cup een voordeel is met het oog op de wedstrijden tegen Roef!? “Dat denk ik zeker! Ik kan me eigenlijk geen betere voorbereiding bedenken.”

Nieuwe coach

Bij Tex Town Tigers heeft Meadows’ voormalige teamgenote Petra van Heijst het coachen inmiddels overgenomen van Jaap Braakman. Hoe heeft zij haar team klaargestoomd voor de dubbel tegen Roef!? “Ik denk dat het allerbelangrijkste dat Petra gedaan heeft deze week is dat zij de focus heeft gelegd op een positieve mindset binnen het team. Dat was precies wat wij op dit moment nodig hadden.”

Eerder dit seizoen speelden TTT en Roef! al vier onderlinge wedstrijden. Beide teams wonnen er twee en als deze trend zich voortzet, plaatst Roef! zich voor de play-offs en houden zij kans op plaatsing voor de Season Finals die op 23 en 24 september in het eigen Moergestel plaatsvinden. Tex Town Tigers zal twee keer moeten winnen. Heeft Meadows daar vertrouwen in?

“Het is wel grappig. We hebben inderdaad de punten gedeeld tot nu toe dus je zou zeggen dat we erg aan elkaar gewaagd zijn. Als ik het me goed herinner, hebben we weinig echt spannende wedstrijden gespeeld. Vaak was de winnaar veel te sterk voor het andere team. Als wij spelen zoals wij kunnen, heb ik er zeker vertrouwen in dat we kunnen sweepen!”

Spannend

Roef! heeft zich via een ijzersterke serie van wedstrijden opgewerkt naar de vierde plaats. Als je Meadows vraagt naar de belangrijkste kracht van het team uit Moergestel geeft ze dan ook aan dat het hun goede vorm hen op dit moment vooral een zeer gevaarlijke tegenstander maakt.

Of de vorm na twee weken rust nog altijd zo goed is, zullen we dit weekend zien. Meadows kan in elk geval niet wachten en roept alle fans op om vooral te komen kijken: “Het wordt spannend! En wat er ook gebeurt: de wedstrijden zullen top worden. Een weekend waarin van alles kan gebeuren! Zorg dat je erbij bent!”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League