Honkbal

Oranje U18 verliest eerste wedstrijd op WK

Oranje U18 verliest eerste wedstrijd op WK

Werper Chris Koeiman kon niet voorkomen dat het Amerikaanse team de openingswedstrijd van het WK U18 wist te winnen.
(Foto: WBSC)

Team Kingdom of the Netherlands U18 is het WK in Thunder Bay, Canada vanavond begonnen met een nederlaag. In de loodzware poulefase was Team USA U18 in de eerste wedstrijd de tegenstander. Oranje nam een vroege voorsprong, maar zag de Amerikanen later langszij komen en de voorsprong snel vergroten.

Voor het Koninkrijksteam begon de wedstrijd goed toen Jeandro Tromp (HCAW) in de eerste inning kon scoren dankzij goed slagwerk van Richgelon Juliana (San Francisco Giants). In de gelijkmakende slagbeurt konden de Amerikanen op het werpen van Christopher Koeiman (Sta, Rosa Indians) echter al snel op gelijke hoogte komen. Starter Koeiman gooide in deze wedstrijd twee innings en kreeg twee punten tegen.

Slagkracht
Koeiman kon niet voorkomen dat de Amerikanen in de tweede inning een voorsprong namen. In de derde inning werd Koeiman vervangen door Donny Breek (DSS), die op zijn beurt ook een punt tegen kreeg. Breek werd een inning later vervangen door Mic van de Ven, die de Amerikanen in zijn eerste inning goed tegen wist te houden. Zo stond er na vier innings een 3-1 tussenstand op het scorebord en leek er nog van alles mogelijk.

Oranje kwam in deze wedstrijd echter niet verder dan twee honkslagen van Mike Kelkboom (Cleveland Indians) en Denzel Bryson (De Glaskoning Twins). Tromp, Shendrick Apostel (Pittsburgh Pirates) en Koen Halderman (DSS) kregen vier wijd en waren de overige honklopers voor Oranje, dat niet meer tot scoren kwam. In de vijfde inning lieten de Amerikanen op het werpen van van de Ven zien hoe sterk zij aanvallend zijn. Vijf runs zorgden ervoor dat zij uitliepen naar 8-1.

Nieuwe kans
In de zevende en achtste inning werden er op het werpen van Stefan Ianelli (Tridents) nog eens drie punten gescoord, waarmee er na acht innings via de mercy rule (11-1) een einde aan de wedstrijd kwam. De Amerikanen sloegen uiteindelijk 13 honkslagen waarvan er acht voor extra honken gingen.

Morgen krijgt Oranje U18 een nieuwe kans op de eerste overwinning. Om 20.00u Nederlandse tijd is dan Cuba de tegenstander. Wederom een zware kluif voor het team van manager Eric de Bruin. Cuba opent later op de Canadese avond haar toernooi met een wedstrijd tegen Zuid-Afrika.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal