MEC Heren 2017

Zesde plaats voor Hoofddorp Pioniers op Super Cup

Zesde plaats voor Hoofddorp Pioniers op Super Cup

De softballers van Hoofddorp Pioniers zijn er vandaag tijdens de strijd om de Europese Super Cup niet in geslaagd de lange en vermoeide dag af te sluiten met een overwinning op Stenløse Bulls. De Deense ploeg troefde Pioniers op alle fronten af en won met 5-1. Door die nederlaag eindigt Hoofddorp Pioniers dit toernooi op een zesde plaats.

De vijfde speeldag van de European Super Cup op het XLLease Park Dorrestein in Amersfoort begon voor Hoofddorp Pioniers al vanochtend om 09.00 uur. Via overwinningen op het Franse BC Contois en regerend ESF Cup-winnaar XLLease Quick verzekerde Hoofddorp Pioniers zich vanmiddag van een plaats bij de beste zes clubs van Europa.

Na de twee zwaarbevochte overwinningen was vanavond Stenløse Bulls een maatje te groot voor de ESF Cup-winnaar uit 2014. De Deense ploeg verloor pas vandaag zijn eerste wedstrijd tegen de nog ongeslagen topfavoriet Hippos Havlickuv Bod. En bovendien had Bulls samen met toppitcher Kim Hansen een aanzienlijkere eenvoudige aanloop naar de wedstrijd tegen de Hoofddorpers. Stenløse Bulls speelde de afgelopen drie dagen slechts drie wedstrijden, waar Hoofddorp Pioniers er vijf had moeten spelen.

Uitgerust

Na één wedstrijd vandaag stapten de Deense softballers ook een stuk beter uitgerust het hoofdveld op van het XLLease Park Dorrestein in Amersfoort. Al na een aantal pitches van starter Jeroen Mulder, had Martin Simonsen (tweehonkslag) zijn ploeg na een wilde worp op een 1-0 voorsprong gebracht. Nadat Eldrick Dijkhoff (2 uit 3) na zijn driehonkslag in de vierde inning de gelijkmaker had gescoord, antwoordde Anders Jorgensen voor Stenløse Bulls in de gelijkmakende slagbeurt met een solohomerun om zijn ploeg opnieuw op voorsprong te brengen.

Zicht op de winst had Pioniers hierna geen enkel moment meer. Vanaf de vierde inning schakelde pitcher Kim Hansen (13-0-5-0), één van de toppitchers van het recent gehouden wereldkampioenschap, een tandje bij en stond hij met acht strikeouts geen enkele loper meer toe op de honken. Op de pitchersplaat had bij Hoofddorp Pioniers na de homerun reliever Samuel Villalvazo plaatsgenomen. De Mexicaanse international was nog geen drie uur eerder van het veld afgestapt na zijn negen innings in de wedstrijd tegen XLLease Quick. In de zesde inning moest Villalvazo machteloos toezien hoe de Deense softballers verder uitliepen. Nadat Anders Jorgensen met een tweehonkslag al het derde punt had binnengeslagen, sloeg Mads Simonsen hem met een homerun ook over de thuisplaat.

Uitgeschakeld

Met de 5-1 nederlaag is de laatste Nederlandse club uitgeschakeld tijdens de European Super Cup. Eerder vandaag overkwam HSV Spikes dit al in de ESF Cup-poule. De club uit Spijkenisse wist dit toernooi geen wedstrijd te winnen en eindigde in zijn poule om de Europa Cup II op een gedeelde zevende en laatste plaats. XLLease Quick werd vanmiddag in de Super Cup-poule uitgeschakeld door Hoofddorp Pioniers. In deze poule zijn Pioniers en Quick nu op respectievelijk een zesde en gedeelde zevende plaats geëindigd. Voor beide teams is dat het beste resultaat uit de historie van de Europese clubtoernooien.

Ondanks dat geen enkele Nederlandse club de slotdag van het toernooi heeft weten te halen, kunnen Hoofddorp Pioniers, Quick Amersfoort en HSV Spikes toch terugkijken op een voor Nederland succesvolle European Super Cup. De laatste keer dat Nederland twee clubs bij de beste acht landen had, was in 2013, toen DVH en Storks op een respectievelijk vijfde en zesde plaats eindigden.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in MEC Heren 2017