Golden League

Roef! plaatst zich voor play-offs in Golden League

Roef! plaatst zich voor play-offs in Golden League

Roef! won de tweede wedstrijd van de dag en plaatste zich zo als promovendus voor de play-offs in de Golden League!
(Foto: Roef! Dames 1 Facebook)

Promovendus Roef! uit Moergestel heeft in haar eerste seizoen vriend en vijand verrast door na 34 wedstrijden aan het einde van de reguliere competitie de vierde plaats te grijpen. Op de laatste speeldag kwam het er in een onderling duel met Tex Town Tigers in Enschede op aan. Een overwinning was voldoende en die overwinning kwam er in de tweede wedstrijd van de dag.

De Tex Town Tigers wist dat hen een zware taak te wachten stond. Een dubbele overwinning op Roef! pak je dit seizoen niet zo maar. In de eerste wedstrijd deden zij precies wat ze moesten doen. In een spannende wedstrijd knokten zij zich langs de ploeg uit Moergestel. Met 2-1 trokken zij uiteindelijk aan het langste eind en zo zorgden zij ervoor dat de beslissing echt pas in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen zou vallen.

Sterke Merkx
Net als in de eerste wedstrijd had de pitching de overhand in de alles beslissende wedstrijd. Aan de Enschedese kant gooide Lindsey Meadows zes keer drie slag in zeven innings en verlaagde zij haar ERA voor het seizoen naar 1.98. Bij Roef! stond Marjolein Merkx op de pitcherplaat. Iets minder dan een jaar geleden pitchte zij haar team met een fantastische wedstrijd nog naar de Golden League toen tijdens de Season Finals in Haarlem UVV verslagen werd.

Vandaag gooide Merkx in zeven innings slechts drie keer drie slag, maar ze stond ook maar drie honkslagen toe. Slechts drie keer in de wedstrijd bereikte een loopster van TTT het tweede honk en alleen Lindsey Meadows wist het derde honk te bereiken. In de vierde inning nam Roef! een 1-0 voorsprong. Isa Los kon met een uit dankzij een gooifout het tweede honk bereiken en werd binnen geslagen door Sophie Mollee.

Overwinning
In de zesde inning werd daar nog een insurance run aan toegevoegd toen Isa Los na haar lead-off triple kon scoren op de honkslag van Charlotte Haen. TTT kreeg in de zesde inning nog de beste kans om iets terug te doen, maar met loopsters op eerste en tweede honk en een uit zorgden een infield fly en een grondbal naar pitcher Merkx ervoor dat Roef! uit de inning kwam.

In de zevende inning maakte Merkx met een loopster op het eerste honk en twee uit in stijl een einde aan de wedstrijd met een strikeout. Roef! versloeg Tex Town Tigers met 2-0 en plaatste zich zo in hun eerste jaar in de Golden League voor de play-offs. Zij maken op deze manier nog altijd kans om zich te plaatsen voor de Season Finals, die op 23 en 24 september in eigen huis plaatsvinden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League