Honkbal

Cuba nipt te sterk voor Koninkrijksteam U18

Cuba nipt te sterk voor Koninkrijksteam U18

Delano Selassa sloeg vannacht twee honkslagen in de wedstrijd tegen Cuba, die met 3-0 nipt verloren werd.
(Foto: WBSC)

In de tweede wedstrijd van het WK was voor Team Kingdom of the Netherlands U18 Cuba de tegenstander. Wederom een zware tegenstander dus, maar wel een waar in het verleden al eens van werd gewonnen. Oorspronkelijk zou de wedstrijd om 20.00u (NL tijd) beginnen, maar een forse rain delay zorgde ervoor dat de wedstrijd pas diep in de Nederlandse nacht gespeeld kon worden.

Dit bleek een tegenslag waar het team van manager Eric de Bruin goed mee om kon gaan. Startend werper Luuk ter Beek (Hoofddorp Pioniers) opende de wedstrijd met vier shutout innings. Hij had de pech dat zijn Cubaanse concurrent Osvaldo Cardenas Aguero net zo sterk aan de wedstrijd begon. De Nederlandse slagploeg wist hier en daar honkslagen te noteren, zoals bijvoorbeeld de tweehonkslag van Delano Selassa (HCAW), maar de belangrijke honkslag met lopers op de honken bleef uit.

Nipte nederlaag
In de vijfde inning namen de Cubanen een voorsprong. Een driehonkslag van Roidel Martinez Perez bracht het eerste punt van de wedstrijd over de thuisplaat. Pas met twee uit in de zevende inning kwam er een einde aan de goede wedstrijd van Luuk ter Beek. Nadat de Cubanen dankzij twee honkslagen in de inning een 2-0 voorsprong hadden genomen, werd ter Beek vervangen door Aaron de Groot (Storks). In 6.2 innings gooide ter Beek vier keer drie slag en één keer vier wijd. Hij kreeg negen honkslagen tegen, waarop Cuba twee runs scoorde.

In de achtste inning scoorde Cuba nog een insurance run, een onverdiend punt dankzij een veldfoutje in het Nederlandse infield. In de negende inning leek het Koninkrijksteam nog te dreigen. Sherten Apostel (Pittsburgh Pirates) opende de inning met een geraakt werper, maar hij sneuvelde na de honkslag van Delano Selassa op het tweede honk door een slimme aangooi van de Cubaanse rechtsvelder. Tijmen Takke (Pickles UVV) werd met een grondbal naar het eerste honk de laatste nul van de wedstrijd.

Zuid-Afrika
Oranje U18 sloeg uiteindelijk zeven honkslagen in de wedstrijd tegen Cuba en pitchers ter Beek, de Groot en Donny Breek (DSS) gooiden samen vijf keer drie slag tegenover slechts één vrije loop. De volledige box score van de wedstrijd tegen Cuba vind je hier.

Vanavond om 20.00u Nederlandse tijd is Zuid-Afrika de volgende tegenstander van Oranje. Met de goede vorm van de wedstrijd van afgelopen nacht, gaat het team dan op jacht naar de eerste overwinning op dit WK. Zuid-Afrika verloor haar eerste en tot nu toe enige wedstrijd van het WK met grote cijfers van Cuba. De tweede wedstrijd van Zuid-Afrika, tegen Mexico, kon gisteren vanwege het slechte weer niet gespeeld worden. Cuba staat na twee speeldagen samen met Team USA met twee overwinningen bovenaan. De Amerikanen versloegen vannacht Japan.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal