Hoofddorp Pioniers was dit weekeinde aanvallend op dreef.

HB Hoofdklasse

HCAW en Hoofddorp Pioniers delen punten

HCAW en Hoofddorp Pioniers delen punten

Hoofddorp Pioniers was dit weekeinde aanvallend op dreef.

Hoofddorp Pioniers was dit weekeinde aanvallend op dreef.
Foto: © Alfred Cop

Hoofddorp Pioniers kwam dit weekeinde in de twee wedstrijden tegen HCAW tot maar liefst dertig honkslagen. Het was niet voldoende voor de volle winst, want in de tweede wedstrijd ging vandaag de zege naar de Bussumse ploeg. Ook in de andere twee wedstrijden uit de Play-Offs, tussen koplopers Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam, werden de punten gedeeld. Bij Hoofddorp Pioniers keerde dit weekeinde profhonkballer Oliver Van der Wijst Severino terug in de selectie.

Chris Pfau (8-8-1-1) nam zaterdag voor Hoofddorp Pioniers een no-hitter mee de zesde inning in totdat Boyd Tuhumury de eerste en uiteindelijk ook enige honkslag voor HCAW sloeg. Tuhumury werd ook pas de eerste Bussumse speler die veilig het tweede honk wist te bereiken. Kansen kreeg HCAW zaterdag in Bussum dan ook nauwelijks. In de laatste drie innings kreeg de Bussumse ploeg op het pitchen van Glenn Wassink en Maickel Rietel zelfs geen enkele loper meer op de honken.

De Hoofddorpse ploeg had de zaakjes aanvallend wel goed voor elkaar. Met zijn honkslag sloeg Dudley Leonora in de eerste inning Brennan Nijhof (3 uit 4) en Mervin Gario (2 uit 3) al over de thuisplaat. Twee innings later scoorde het tweetal opnieuw om de voorsprong te verdubbelen. Via punten in de zevende (opnieuw Gario) en achtste inning liep Hoofddorp Pioniers uit naar de 6-0 shut-out.

Debuutseizoen

Bij de ploeg van hoofdcoach Dè Flanegin keerde zaterdag profhonkballer Oliver Van der Wijst Severino terug. Hij speelde de afgelopen maanden voor Houston Astros in de Dominicaanse zomercompetitie en kwam in zijn debuutseizoen in 35 wedstrijden tot 27 hits (.273) met twee homeruns. Van der Wijst Severino sloeg twee van de dertien Hoofddorpse honkslagen dit duel.

Ook zondag was de Hoofddorpse ploeg aanvallend op dreef en kwam Pioniers zelfs tot zeventien honkslagen. Maar ditmaal wist HCAW wel goed partij te bieden. Zelfs zo goed, dat de Bussumse ploeg met 15-8 de winst naar zich toe kon trekken. In het honkslagenfestijn scoorden Boyd Tuhumury (2 uit 4) en Rossini Frolijk (3 uit 4) elk driemaal voor HCAW. Bij het ingaan van de zevende inning had HCAW een comfortabele 9-2 voorsprong, maar Hoofddorp Pioniers maakte het zijn tegenstander in de laatste drie innings nog knap lastig. De bezoekers scoorden vanaf de zevende inning zesmaal op vijf hits, waaronder een solohomerun van Mervin Gario. Maar HCAW liet zich niet kennen en antwoordde met vier runs in de zevende en twee punten in de achtste inning om de voorsprong vast te houden en de winst met 15-8 binnen te halen.

Holland Series

Het gat met de top twee is door de puntendeling voor Hoofddorp Pioniers en HCAW nog altijd acht punten. Daarmee houden koplopers Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam nog altijd volop zicht voor plaatsing voor de Holland Series. Nadat Curaçao Neptunus donderdagavond al met 6-3 te sterk was voor L&D Amsterdam, deelden beide teams dit weekeinde de punten. Daarmee gaat het Rotterdamse Neptunus na de eerste drie speelrondes in de Play-Offs aan de leiding.

Om de leiding in het klassement te hernemen, scoorde Curaçao Neptunus vandaag driemaal in de eerste en nog eens viermaal in de zevende inning voor de winst. Gregory Muller (3 uit 3) sloot de rally in de eerste inning af met een tweehonkslag en sloeg als slotakkoord in de zevende inning zelfs met een homerun drie punten binnen. Ondertussen hielden pitchers Kevin Kelly en Jan Tomek  de slagploeg van L&D Amsterdam zeven innings lang puntloos. Nadat Loek van Mil het pitchen over had genomen, kon L&D Amsterdam via drie hits en twee punten de eer nog redden: 7-3.

Een dag eerder waren de rollen nog omgedraaid. L&D Amsterdam besliste op het eigen Sportpark Ookmeer de wedstrijd in de vierde inning. Bij een 1-0 voorsprong produceerde de ploeg zes hits om nog eens zes runs te scoren. Curaçao Neptunus antwoordde in de zevende inning met één punt nadat Dwayne Kemp met zijn honkslag Gianison Boekhoudt over de thuisplaat had geslagen, maar het was bij lange na niet voldoende. Met een dubbelspel maakte de defensie van L&D Amsterdam in de negende inning een einde aan de wedstrijd, waarmee de 7-1 zege een feit was. Op het pitchen van Orlando Yntema en Elton Koeiman kwam L&D Amsterdam tot twaalf hits. Pitchers Kevin Heijsterk en Daan Hendrix stonden dit duel acht honkslagen toe.

Uitslagen derde speelronde Play-Offs:
Curaçao Neptunus – L&D Amsterdam: 6-3
L&D Amsterdam – Curaçao Neptunus: 7-1
Curaçao Neptunus – L&D Amsterdam: 7-3

Hoofddorp Pioniers – HCAW: 6-0
HCAW – Hoofddorp Pioniers: 15-8

Klassement

# Team GW W G V MIN Pnt RV RT
1 Curaçao Neptunus 9 7 0 2 0 14 44 23
2 L&D Amsterdam 9 6 0 3 0 12 51 29
3 HCAW 8 2 0 6 0 4 34 49
4 Hoofddorp Pioniers 8 2 0 6 0 4 20 48

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse