Honkbal

Monsterzege Oranje U18 op Zuid-Afrika

Monsterzege Oranje U18 op Zuid-Afrika

Met een ware monsterscore behaalde Team Kingdom of the Netherlands vandaag haar eerste overwinning van dit WK
(Foto: WBSC)

Na twee nederlagen heeft Team Kingdom of the Netherlands op zondagavond op grootse wijze de eerste overwinning op het WK in Thunder Bay, Canada binnengesleept. Zuid-Afrika werd, mede dankzij een ijzersterke eerste inning met 22-3 aan de kant gezet.

Startend werper Frensly Leito (Marchena Braves) had in de eerste inning geen enkele moeite met de Zuid-Afrikaanse slagploeg. In de gelijkmakende slagbeurt opende Jeandro Tromp (HCAW) met een vrije loop. Hij schoof op na de eerste van vijf Zuid-Afrikaanse veldfouten op een klap van Mike Kelkboom (Cleveland Indians). Beide lopers schoven naar het volgende honk na een wilde worp en konden scoren op een nieuwe velfdout.

Monster-inning
Het was de start van een inning waarin Oranje U18 uiteindelijk maar liefst 14 keer zou scoren. Na de walk van Tromp en de twee veldfouten zou het Koninkrijksteam acht honkslagen slaan, met als hoogtepunt back-to-back doubles van Richgelon Juliana (San Francisco Giants) en Sherten Apostel (Pittsburgh Pirates), vijf keer vier wijd hebben en zou Zuid-Afrika nog een veldfout maken.

Na 1 inning was de wedstrijd dus eigenlijk al voorbij. Leito werd met twee uit in de tweede inning en een loper op het eerste honk vervangen door Jiorgeny Casimiri (Wassenaar), die dankzij een walk en een veldfout de honken vol zag stromen. Een nieuwe vrije loop gaf Zuid-Afrika haar eerste punt. Een honkslag van Tanner Bunn leverde hen zelfs nog twee (onverdiende) punten op.

Inside-the-park homerun
Oranje ging vervolgens vrolijk verder met slaan. Het team scoorde in elke inning minimaal twee runs en sloeg uiteindelijk zestien honkslagen. In de tweede inning sloegen Tijmen Takke (Pickles UVV) en Tommy van de Sanden (DSS) punten binnen. In de volgende slagbeurt was het Takke die met een bases clearing double drie van de vier volgende runs over de thuisplaat sloeg. In de vierde en laatste slagbeurt van de dag was het Jeandro Tromp die het uitroepteken achter de monsteroverwinning zette. Met zijn inside-the-park homerun in het midveld sloeg hij de laatste twee runs van de dag binnen. Daarmee stond de 22-3 einduitslag al op het scorebord.

Reliever Casimiri pakte de eerste win voor Oranje op dit WK. Lars Vogelaar gooide de laatste inning voor het Koninkrijksteam en had slechts zeven pitches nodig voor zijn perfecte inning. Voor de volledige box score van deze wedstrijd klik je hier.

Met een overwinning uit drie wedstrijden staat het Koninkrijksteam U18 op dit moment op een vierde plaats in Groep B. Alle andere tegenstanders uit de groep spelen later op de Canadese avond nog hun volgende wedstrijd. Morgen speelt Oranje om 20.00u Nederlandse tijd tegen Japan en die wedstrijd is live te zien via deze link.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal