Golden League

DSS scoort ook bij Talent Team Holland

DSS scoort ook bij Talent Team Holland

Met vier overwinningen op rij eindigt DSS het seizoen sterk, maar toch moet het genoegen nemen met de zesde plaats.
(Foto: Facebook/ DSS Dames 1)

De zaterdag van het laatste speelweekend verliep voor DSS al uiterst voorspoedig met twee winstpartijen op Terrasvogels. De laatste wedstrijden van de reguliere competitie moesten gespeeld worden tegen het tot op heden winstloze Talent Team Holland. Niet geheel onverwachts wist DSS ook hier nog tweemaal winst te behalen, om zo voorganger Tex Town Tigers nog op twee punten verschil te naderen. Niet genoeg voor een hogere plaats in het eindklassement, maar niettemin een mooie prestatie na een lastige start aan het seizoen.

Bloemings feestje

Al direct in wedstrijd één liet DSS zien dat ze er stonden om te winnen. Pitcher Dagmar Bloeming gooide zaterdag al negen innings zeer succesvol in de potten tegen Terrasvogels, maar kon vandaag in de vier innings van de eerste wedstrijd maar liefst zes keer drie slag gooien. Tel daarbij op dat ze geen enkele honkslag toestond, en de eindscore van 12-1 zal niet verrassen.

Het ene punt voor TTH wordt in de vierde inning gescoord doordat Charlotte Drijvers op een foute aangooi honk twee weet te bereiken en daarna dankzij keuzes in het veld over de thuisplaat komt. DSS kan het zich veroorloven dat punt te laten schieten na zelf 12 punten te hebben gescoord in een verpletterende tweede inning.

Laat langszij

Wedstrijd twee gaat lang gelijk op na een openingsscore van Talent Team Holland. Daar weet Nina Oomes met een honkslag in het linksveld het eerste honk te bereiken, om vervolgens tweede honk te stelen. Een mooie hit van Uchenna Jong Loy opent hierna de score in het voordeel van de talenten. DSS maakt de gelijkmaker de inning erna dankzij een run van Feline Poot maar kan hierna geen voorsprong uitbouwen. In de zesde inning pakt TTH een voorzichtige voorsprong door nog twee punten te laten noteren dankzij een homerun van Uchenna Jong Loy die hiermee ook teamgenoot Nina Oomes voor de tweede keer kan laten scoren.

De drie punten blijken echter niet voldoende wanneer DSS via hits van Denice van Dijk en Annemiek de Rover spelers op de honken kunnen krijgen. Dure veldfouten zorgen ervoor dat TTH niet kan voorkomen dat er drie punten bij komen voor DSS voor een eindscore van 4-3. Ondanks de verbeten inzet blijkt ook deze laatste wedstrijd voor TTH niet in winst om te bouwen – waardoor voor hen de reguliere competitie eindigt zonder gewonnen partij.

DSS pakt weer vier punten in een al succesvol weekend, maar kan zichzelf ook niet meer van de zesde plaats in de competitie spelen. Hierdoor zullen de play-offs in het weekend van 16 en 17 september dan ook gespeeld worden door FysioExpert Olympia Haarlem (1), Oolders Omaco Sparks Haarlem (2), Terrasvogels (3) en verrassende vierde Roef!.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League