Golden League

Eindsprint DSS mag niet baten ondanks winst op Terrasvogels

Eindsprint DSS mag niet baten ondanks winst op Terrasvogels

Svenja de Lincel (11) nam in wedstrijd twee het werpen over van Dagmar Bloeming. Beide wedstrijden werden door DSS gewonnen.
(Foto: Terrasvogels Dames 1/Facebook)

Het laatste speelweekend van de reguliere competitie zorgde bij enkele teams dit jaar voor nagelbijten. Dit was ook het geval bij de dubbel tussen Terrasvogels en DSS. Terrasvogels wist zich al verzekerd van de derde plaats in de competitie, en daarmee een plek in de play-offs, maar voor DSS was er in een weekend met maar liefst vier wedstrijden nog een mogelijkheid om gelijk te komen met voorganger Tex Town Tigers. Deze wisten echter toch op de valreep een van hun twee wedstrijden te winnen tegen Roef!, waardoor DSS niet werd beloond voor hun eindsprint.

DSS had het in de start van de competitie zwaar, maar wist af en toe te verrassen bij de topteams van de competitie. Later in het seizoen kwam het team steeds meer in hun spel en begonnen de punten er weer bij te tikken. Ook in de Europa Cup in Caserta werd er goed gespeeld. De eindsprint werd echter te laat ingezet om te voorkomen dat de zesde plaats het eindstation zou worden.

Winst op Terrasvogels

Zo werd afgelopen weekend tweemaal gewonnen toen Terrasvogels op bezoek kwam. Het weekend werd afgetrapt met een zinderende pot van zeven innings, waarin pitcher Dagmar Bloeming voor DSS de hele wedstrijd wist te voltooien. Ze gooide zeven keer drie slag, stond slechts vier honkslagen toe en gooide slechts drie keer vier wijd. Pitcher Micaela Whitney had het bij Terrasvogels moeilijker – zij gooide dan wel vijf keer drie slag, maar moest acht honkslagen incasseren.

De winst voor DSS wordt al in de eerste inning bepaald met drie runs. Zo wordt Lisa Waasdorp binnen geslagen dankzij een prachtige driehonkslag van Noa Brand. Brand scoort hierna zelf op een honkslag van Areke Spel. En dankzij een wilde pitch en een doorgeschoten bal kan Spel vervolgens het derde punt laten noteren. Terrasvogels weet in de vijfde inning alleen nog Kelly Koeman over de plaat te brengen die na een vier wijd en scherp lopen kan scoren op een honkslag van Sanne Korpel. Het is niet voldoende voor Terrasvogels om de 3-1 winst  van DSS te voorkomen.

Punten stromen binnen

Het echte werk zou voor DSS beginnen in wedstrijd twee waarin met een 10-3 score de tweede winst van het weekend zou worden verzekerd. Dagmar Bloeming wist ook hier nog ijzersterk twee innings vol te maken met drie keer drie slag. Ze hoefde slechts 1 honkslag tegen te accepteren, waarna Svenja Lincel het stokje overnam. Deze maakte de laatste drie inningen vol met nog twee keer drie slag. Helaas stonden hier ook twee keer een vier wijd en drie honkslagen tegenover. DSS wist dit echter in het veld goed op te lossen en de schade tot slechts drie tegenpunten te beperken.

Aan slag wist Areke Spel na een succesvolle eerste wedstrijd ook in wedstrijd twee de eerste inning al direct open te breken met een homerun (2RBI). De punten bleven in de rest van de wedstrijd binnenstromen. Zo sloeg Noa Brand in de tweede inning met haar honkslag twee teamgenoten binnen en herhaalde Lisa Waasdorp ditzelfde kunststukje met een mooie driehonkslag in de derde (2RBI). Her en der vallen er verder nog wat punten, voor een snelle voorsprong.

Terrasvogels kan, ondanks een homerun van Sanne Korpel in de vijfde inning, die voorsprong niet voldoende terugbrengen om verder te spelen en geeft de wedstrijd met een 10-3 score weg.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League