Golden League

Olympia deelt punten met Sparks in laatste speelweekend

Olympia deelt punten met Sparks in laatste speelweekend

FysioExpert Olympia Haarlem en Oolders Omaco Sparks Haarlem deelden dit weekend de punten
(Foto: Fred Versluis)

Afgelopen weekend was er voor zowel FysioExpert Olympia Haarlem als Oolders Omaco Sparks Haarlem weinig spectaculairs meer te behalen in de laatste speelronde van het reguliere seizoen. Olympia, de kersverse Europa Cup winnaar, kon zich enkele speelrondes geleden al de onbetwiste eerste plaats van de reguliere competitie noemen en plaatste zich als eerste voor de play-offs. Sparks stond inmiddels ook al op een zekere tweede plaats – dus vormde dit duel een mooie afsluiting voor de twee sterkste teams uit de competitie. En geheel in stijl werden de wedstrijden doormidden gesplitst met een winst voor FysioExpert Olympia Haarlem (8-5) en een winst voor Oolders Omaco Sparks Haarlem (2-3).

Rustige startpot

Wedstrijd één bracht weinig verrassingen met een vroege voorsprong voor Oolders Omaco Sparks Haarlem die in inning één Kehli Washington over de plaat wisten te krijgen. Dit deed ze dankzij een eigen honkslag, gevolgd door een gestolen honk waarna de honkslag van Karin Tuk het eerste punt van de wedstrijd verzekerde.

Later in de wedstrijd wist FysioExpert Olympia Haarlem nog wel op een 2-1 voorsprong te komen dankzij punten van Stephanie Pearce en Maranca Ham die op een driehonkslag van Eva Voortman binnengeslagen werd, maar het is een voorsprong die niet wordt vastgehouden. In de zesde inning weet Oolders Omaco Sparks Haarlem dankzij slordig veldwerk bij Olympia Haarlem het winnende punt binnen te trekken voor een 2-3 overwinning.

Vroege voorsprong blijkt niet voldoende

Een vroege voorsprong voor Oolders Omaco Sparks Haarlem blijkt niet voldoende te zijn voor een tweede overwinning. In een chaotische eerste inning kunnen vier honkslagen worden omgebouwd naar vier punten ondanks een infield fly van Karin Tuk en enkele lastige pick-off pogingen. FysioExpert Olympia Haarlem zet hier direct zelf ook twee punten tegenover dankzij een paar mooie hits en een veldfout aan de kant van Sparks Haarlem.

Een inning later komt Olympia Haarlem hard langszij in de derde inning. Dankzij vijf honkslagen wordt de score omgeturnd naar een 7-4 voorsprong. Pitcher Leonella Elizabeth wordt na zeven honkslagen tegen te hebben gehad gewisseld voor Ginger de Weert. FysioExpert Olympia Haarlem staat echter sterk in het slagperk en nadat ook zij twee honkslagen tegen krijgt in haar ene inning, samen met twee keer vier wijd, wordt in de vierde inning gekozen voor Rebecca Soumeru. Die weet in de verdere drie innings de schade te beperken en nog slechts één honkslag toe te staan.

Oolders Omaco Sparks Haarlem weet echter niet meer terug te komen in de wedstrijd en moet met lede ogen toezien hoe de tweede wedstrijd genoteerd wordt als de 30e overwinning van het seizoen voor FysioExpert Olympia Haarlem die zo toch weer laten zien waarom zij de winnaar van de reguliere competitie zijn geworden.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League