Mervin Gario sloeg één van de drie homeruns voor Hoofddorp Pioniers.

HB Hoofdklasse

Homeruns helpen Pioniers aan de winst

Homeruns helpen Pioniers aan de winst

Mervin Gario sloeg één van de drie homeruns voor Hoofddorp Pioniers.

Mervin Gario sloeg één van de drie homeruns voor Hoofddorp Pioniers.
Foto: © Alfred Cop

Met drie homeruns heeft de slagploeg van Hoofddorp Pioniers vanavond weer alleen de derde plaats in de Play-Offs in handen gekregen. De selectie van manager Dè Flanegin sloeg zich op eigen veld in zeven innings met 11-0 langs directe concurrent HCAW. Bij Pioniers keerde vandaag met Paul Brands opnieuw een profhonkballer terug in de selectie.

Shurman Marlin opende vanavond bij een 1-0 voorsprong het homerunfestijn met een grand-slam in de eerste inning. Een inning later was het de beurt aan profhonkballer Oliver Van der Wijst Severino. Nadat deze maand zijn seizoen in de Dominicaanse Republiek ten einde was, maakte hij afgelopen weekeinde voor Pioniers zijn debuut in de hoofdklasse. Vanavond sloeg hij in zijn derde wedstrijd zijn allereerste homerun op het hoogste niveau.

Daar bleef het niet bij. In de derde inning joeg Mervin Gario op zijn beurt een bal over de hekken. Daarbij nam de aangewezen slagman zijn ploeggenoot Joey Eeman mee over de thuisplaat voor de 8-0 voorsprong. De HCAW-pitchers Ian Delemarre, Moreno Vork en Tim Niekerk moesten vanavond veertien honkslagen toestaan, voordat na 6 1/2 inning bij een 11-0 voorsprong de mercy-rule in werking trad.

Rentree

Pitcher Dion Steijl (6-0-3-1), die in 2012 en 2013 al 21 wedstrijden voor het Haarlemse Kinheim speelde in de hoofdklasse en recent overkwam van overgangsklasser RCH-Pinguins, maakte afgelopen 17 augustus voor Hoofddorp Pioniers zijn rentree in de hoofdklasse. Vandaag maakte hij als pitcher zelfs zijn allereerste start in de hoofdklasse.

En dat ging Steijl zeer goed af. Voor Hoofddorp Pioniers stond hij alleen lopers op de honken toe na honkslagen van Vince Rooi (tweede inning),  Raoell Kortstam (zesde inning) en Kevin Dirksen (zevende inning), waarbij die laatste de enige speler van HCAW werd die veilig het tweede honk bereikte.

Pittsburgh Pirates

De catcher voor de thuisploeg in dit duel was Paul Brands. Na Van der Wijst Severino is hij de tweede profhonkballer geworden die zich in deze Play-Offs bij Hoofddorp Pioniers heeft aangesloten. De twintigjarige catcher sloot vorige week zijn seizoen met Bristol Pirates af. Voor dit Rookie League-team van Pittsburgh Pirates kwam Brands in 32 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .220. In zijn eerste wedstrijd in de hoofdklasse sinds 9 mei 2015 kwam Brands vanavond tot één honkslag en één gescoord punt.

De 11-0 winst was de derde zege voor Hoofddorp Pioniers in de Play-Offs. Daarmee heeft de Hoofddorpse ploeg nu weer alleen de derde plaats in handen, met nog wel zes punten achterstand op nummer twee L&D Amsterdam.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse