Kalian Sams werd opgenomen in het All-Star Team van de Can-Am League.

Honkbal

Sams en Albies in All Star Teams

Sams en Albies in All Star Teams

Kalian Sams werd opgenomen in het All-Star Team van de Can-Am League.

Kalian Sams werd opgenomen in het All-Star Team van de Can-Am League.
Foto: © Freek Bouw

Met de diverse professionele competities die hun einde naderen, worden ook de prijzen en onderscheidingen weer uitgedeeld. Na tweede honkman Ademar Rifaela en aangewezen slagman Sicnarf Loopstok (beiden Carolina League) zijn ook Kalian Sams, Ozzie Albies en Hendrik Clementina opgenomen in het Postseason All Star Team van hun profcompetitie.

De 31-jarige Kalian Sams werd als buitenvelder gekozen voor het Postseason All-Star Team van de onafhankelijke professionele Can Am League. Hij was één van de zeven spelers van koploper Quebec Capitales in dit sterrenteam. In zijn derde seizoen voor de Canadese profclub in de Can Am League bleek Kalian Sams andermaal waardevol.

Kalian Sams aan slag voor Quebec Capitales.

Kalian Sams aan slag voor Quebec Capitales.
Foto: © Freek Bouw

Nadat hij in zijn eerste twee seizoenen tot 28 homeruns was gekomen, sloeg hij er in dit seizoen zelfs 23. Daarmee was hij lang op weg om het homerunrecord in de Can-Am League te verbreken. Die stond sinds 2005 met 31 homeruns op naam van Eddie Latingua.

Foutloos

Een duimblessure gooide roet in het eten voor de profhonkballer in Den Haag. Sams miste daardoor zo’n drie weken van het seizoen. Dit zorgde ervoor dat niet Sams, maar Joe Maloney van Rockland Boulders het record dit seizoen kon breken. Maloney kwam tot 35 homeruns. Sams speelde dit seizoen foutloos, kwam tot 83 honkslagen (.291) en leidt Quebec Capitales in homeruns en gestolen honken (14). Eerder dit seizoen werd Sams ook al gekozen tot Can-Am League Midseason All Star.

De pas twintigjarige Ozzie Albies gooide dit seizoen hoge ogen bij Gwinnett Braves. De tweede honkman kwam in 97 wedstrijden tot een slaggemiddelde van .285 met 117 honkslagen en 67 gescoorde punten. Hij leidt de Triple A International League in driehonkslagen (8).

Hoofdmacht

In zijn tweede seizoen voor Gwinnett Braves leverde hem dat als tweede honkman een selectie op voor het International League Postseason All Star Team. Afgelopen augustus werd Albies opgeroepen voor de hoofdmacht van Atlanta Braves en maakte hij zijn debuut in de Major League. In juli van dit jaar was hij voor de International League al de openingsslagman en startende tweede honkman in de Triple A All Star Game.

Hendrik Clementina verdeelde zijn seizoen over Los Angeles Dodgers en Cincinnati Reds.

Hendrik Clementina verdeelde zijn seizoen over Los Angeles Dodgers en Cincinnati Reds.
Foto: © Freek Bouw

Albies werd nog maar de tiende speler in de clubhistorie van Gwinnett Braves met een selectie voor het Postseason All Star Team en de eerste sinds Phil Gosselin in 2014. Twee jaar geleden werd Albies al gekozen in het Postseason All Star Team van de Class A South Atlantic League.

Ruil

Clementina verdiende een plek als catcher in het Pioneer League Postseason All Star Team. De twintigjarige honkballer van Curaçao kwam voor zelfs twee verschillende clubs uit in deze Rookie League. Hij startte in dienst van Los Angeles Dodgers het seizoen voor Ogden Raptors.

Na 24 wedstrijden met een slaggemiddelde van .370 werd Clementina eind juli in een ruil voor pitcher Tony Cingrani, samen met buitenvelder Scott van Slyke, overgedaan aan Cincinnati Reds. Bij deze organisatie speelde hij nog eens 25 wedstrijden voor Billings Mustangs. In 49 wedstrijden in de Pioneer League kwam Clementina dit seizoen voor beide clubs tot onder meer 35 binnengeslagen punten, zes homeruns en een slaggemiddelde van .271.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal