Honkbal

Oranje U18 verslaat Nicaragua in strijd om plek 7

Oranje U18 verslaat Nicaragua in strijd om plek 7

Met twee honkslagen was Denzel Bryson vannacht tegen Nicaragua aanvallend een van de grote mannen voor Jong Oranje
(Foto: WBSC)

Na de overwinning op Mexico van dinsdagavond kwam er een einde aan de groepsfase. In de ijzersterke Poule B eindigde Team Kingdom of the Netherlands U18 op het WK in Thunder Bay, Canada uiteindelijk op een vierde plaats achter Team USA, Japan en Cuba, van wie allen nipt verloren werd. Dat betekent dat Oranje U18 zich in de rest van de week zal richten op de zevende plaats en vannacht openden zij die jacht met een overwinning op Nicaragua.

Nicaragua was in Poule A als laatste geëindigd en verloor al haar wedstrijden. Oranje nam juist de twee overwinningen op Mexico en Zuid-Afrika mee in de stand van de zogenaamde Consolation Round, waarin eerder op de dag Italië Zuid-Afrika versloeg (9-2) en Chinese Taipei met 9-1 te sterk was voor Mexico. De wedstrijd tussen het Koninkrijksteam en Nicaragua ging lang gelijk op. Op het werpen van Frensly Leito nam Nicaragua in de vierde inning een 2-0 voorsprong, maar in de vijfde inning werd de stand al gelijk getrokken toen Denzel Bryson (single) en Jeandro Tromp (walk) konden scoren op de tweehonkslag van Mike Kelkboom.

Rally
Nadat Dylan Koster Oranje dankzij de bases loaded walk van Tromp in de zesde inning op een 3-2 voorsprong zette, besliste Jong Oranje de wedstrijd in de zevende inning met een zeer effectieve rally. Met een uit kwam Tommy van de Sanden op het eerste honk met vier wijd en sloegen HCAW-teamgenoten Delano Selassa en Dylan Koster back-to-back singles. Koster sloeg daarmee van de Sanden over de thuisplaat en dankzij een gooifout schoven Selassa en Koster naar het derde en tweede honk. Twee vrije lopen op rij voor Koen Halderman en Tijmen Takke gaven Oranje het vijfde punt van de wedstrijd.

Denzel Bryson kwam dankzij een velders keus op het eerste honk, Takke sneuvelde op twee, en sloeg Koster over de thuisplaat. Met eerste en derde honk bezet zorgde een wilde worp ervoor dat Halderman kon scoren en Bryson schoof een honk verder en scoorde vervolgens op een nieuwe gooifout. Daarmee liep Oranje uit naar een 8-2 voorsprong.

Sterk in relief
Al in de vijfde inning nam Stefan Ianelli het werpen over van starter Leito en hij weerhield Nicaragua in zijn eerste drie innings van scoren. Pas in de achtste inning deed de Nicaraguaanse slagploeg iets terug toen rechtsvelder Carlos Perez Melendez een teamgenoot over de thuisplaat sloeg. Aaron de Groot gooide de wedstrijd in de negende inning in het slot en Oranje won de wedstrijd met 8-3. Met drie overwinningen staat het Koninkrijksteam nu samen met Chinese Taipei bovenaan in de Consolation Round. Vannacht is om 00.30u datzelfde Chinese Taipei de volgende tegenstander in een cruciale wedstrijd om de zevende plaats van dit WK.

In de nacht van zaterdag op zondag sluit Oranje het WK af met een wedstrijd tegen aartsrivaal Italië.

           1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
NICARAGUA  0 0 0 2 0 0 0 1 0  3  9 3
NEDERLAND  0 0 0 0 2 1 5 0 X  8  8 2

Pitchers Nicaragua
Angel Obando Lopez(5.1): 5-5-4-1
Andrew Budier Hebbert (1): 2-4-3-1
Elsner Lopez Campbell (1.2): 1-1-1-1

Pitchers Nederlands Koninkrijksteam
Frensley Leito (4): 3-2-3-1
Stefan Ianelli (4): 5-2-4-1
Aaron de Groot (1): 0-0-2-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal