Honkbal

Chinese Taipei te sterk voor Oranje U18

Chinese Taipei te sterk voor Oranje U18

Dankzij de nederlaag tegen Chinese Taipei staat in het duel tegen de Italianen de achtste plaats op het spel.
(Foto: WBSC)

Na overwinningen op Mexico en Nicaragua moest Team Kingdom of the Netherlands U18 op het WK in Canada vannacht aantreden tegen het sterke Chinese Taipei. De Taiwanezen werden in de voorronde uitgeschakeld voor de kampioenspoule door een verrassende nederlaag tegen Australië. In deze wedstrijd stond de zevende plaats op het WK op het spel.

Starter Luuk ter Beek opende het duel zeer sterk met vier shutout innings, waarin hij een keer drie slag gooide en twee keer geholpen werd door zijn defense in de vorm van een dubbelspel. In de gelijkmakende vierde slagbeurt zette catcher Enrique Hatma het Koninkrijksteam op een 1-0 voorsprong met een homerun in het rechtsveld.

Slordig
Eerder in de wedstrijd maakte de verdediging van Oranje al twee veldfouten, maar starter ter Beek wist zich telkens uit de problemen te werken. In de vijfde inning trok Chinese Taipei de stand via een lead-off solo homerun gelijk en toen ging het mis in het veld bij de Nederlanders. Met een uit kwam Chu op het eerste honk door een veldfout en hij schoof naar twee via een doorgeschoten bal. De 2-1 scoorde op een honkslag van Chiu, die vervolgens via een volgende fout het tweede honk bereikte. De derde veldfout van de inning leidde tot het derde Taiwanese punt van de inning.

Luuk ter Beek gooide in deze wedstrijd uiteindelijk zes innings, waarin hij slechts een verdiend punt tegen kreeg. Aanvallend kreeg Oranje de nodige kansen in deze wedstrijd. De slagploeg kwam niet verder dan vijf honkslagen, maar verdiende wel acht vrije lopen. Vier Taiwanese werpers gooiden in negen innings echter vijftien keer drie slag om zo alle dreigende situaties te neutraliseren.

Achtste plaats
In de achtste inning scoorde Chinese Taipei nog een insurance run op het werpen van reliever Lars Vogelaar. Met nog een laatste kans op de overwinning zag manager Eric de Bruin drie van zijn pupillen in de negende inning met drie slag naar de kant gaan. Chinese Taipei bleek op vrijdag een maatje te groot. Voor Oranje staat in de laatste wedstrijd van het toernooi, in de nacht van zaterdag op zondag, de achtste plaats op het spel. Tegenstander in dit laatste duel is niemand minder dan aartsrivaal Italië, dat op vrijdag met 5-4 verloor van Mexico. In de kampioenspoule heeft het nog ongeslagen Team USA zich al verzekerd van deelname aan de finale. Zuid-Korea en Japan zullen vanavond in een onderling duel uitmaken wie de tweede finalist wordt.

           1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
CHINESE TPE0 0 0 0 3 0 0 1 0  4  8 1
NEDERLAND  0 0 0 1 0 0 0 0 0  1  5 5

Pitchers Chinese Taipei
Chih-Ting Wang (2.1): 2-4-2-0
Shi-Hao Wu (4.2): 8-1-3-1
Yi-Sheng Chu (1): 2-2-0-0
Bo-Hao Chen (1) 3-1-0-0

Pitchers Nederlands Koninkrijksteam
Luuk ter Beek (6): 2-2-5-5
Lars Vogelaar (3): 1-0-3-0

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal