De softbalsters van Hoofddorp Pioniers zijn met 28 overwinningen in 39 wedstrijden kampioen geworden in de Silver League.

Golden League

Hoofddorp Pioniers kampioen in Silver League

Hoofddorp Pioniers kampioen in Silver League

De softbalsters van Hoofddorp Pioniers zijn met 28 overwinningen in 39 wedstrijden kampioen geworden in de Silver League.

De softbalsters van Hoofddorp Pioniers zijn met 28 overwinningen in 39 wedstrijden kampioen geworden in de Silver League.
Foto: © Hoofddorp Pioniers

Hoofddorp Pioniers is winnaar geworden van de Silver League. De softbalsters van manager Glennsig Polonius hebben zich daarmee geplaatst voor de Season Finals, waar wordt gespeeld om een plaats in de Golden League. Gisteren werden met behulp van drie homeruns van Riangela Flanegin tegen De Glaskoning Twins de laatste twee benodigde overwinningen behaald.

Vorig jaar werd Hoofddorp Pioniers in haar eerste seizoen in de Silver League met een achtste plaats in de reguliere competitie nog veroordeeld tot de degradatiepoule. Dit jaar werd in de reguliere competitie met dertien overwinningen en een derde plaats wel kwalificatie voor de promotiepoule afgedwongen. Daarin waren de softbalsters uit Hoofddorp de afgelopen weken een klasse apart. Zodoende werd vandaag, met nog twee wedstrijden te spelen, al het kampioenschap binnen gehaald.

Hoofddorp Pioniers was tweemaal te sterk voor De Glaskoning Twins.

Hoofddorp Pioniers was tweemaal te sterk voor De Glaskoning Twins.
Foto: © Maria Keepers

Op Sportpark De Slotbosse Toren In Oosterhout boekte Hoofddorp Pioniers, dat in het seizoen 2015 promotie verdiende naar de Silver League, met 4-9 en 2-6 haar veertiende en vijftiende overwinning uit de promotiepoule. Slechts driemaal werd in achttien wedstrijden verloren.

Hoofdrol

Riangela Flanegin werd de speelster van de dag. Al in de eerste wedstrijd sloeg ze voor Hoofddorp Pioniers een solohomerun in de vijfde inning en zelfs een grandslam-homerun in de zesde inning. Ze legde daarmee de basis voor de 4-9 winst. Ook in het tweede duel speelde Flanegin de hoofdrol. Nu sloeg ze in de derde inning de bal over de hekken. Met haar homerun sloeg zij drie punten binnen en zorgde ze voor een vroege beslissing. Pioniers won deze wedstrijd met 2-6. Met het kampioenschap heeft Hoofddorp Pioniers zich als eerste ploeg uit de Silver League geplaatst voor de Season Finals. Daarin staat de kersverse kampioen zondag 24 september in Moergestel tegenover de winnaar van de Play-Offs tussen de nummer twee uit de Silver League en DSS, de nummer zes uit de Golden League.

Voor die Play-Offs heeft De Glaskoning Twins, dat vorig jaar degradeerde uit de Golden League, de beste papieren. De softbalploeg uit Oosterhout staat, ondanks de dubbele nederlaag gisteren tegen kampioen Hoofddorp Pioniers, nog altijd op een tweede plaats met zes punten voorsprong op Birds, Amsterdam Pirates en Euro Stars. In de dubbele wedstrijd tegen Birds uit Zoetermeer kan De Glaskoning Twins zich volgende week als tweede ploeg uit de Silver League plaatsen voor de Season Finals.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League