Pitcher Loek van Mil gooide zowel donderdag als zondag de wedstrijd voor Curaçao Neptunus uit.

HB Hoofdklasse

Koplopers Play-Offs lopen verder uit

Koplopers Play-Offs lopen verder uit

Pitcher Loek van Mil gooide zowel donderdag als zondag de wedstrijd voor Curaçao Neptunus uit.

Pitcher Loek van Mil gooide zowel donderdag als zondag de wedstrijd voor Curaçao Neptunus uit.
Foto: © Alfred Cop

Met nog respectievelijk zeven en zes wedstrijden te spelen, hebben koplopers Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam het verschil met de concurrentie in de Play-Offs deze week op laten lopen tot minimaal acht punten. Beide teams boekten deze week twee overwinningen.

Titelverdediger Curaçao Neptunus hield deze week sucesvol zijn koppositie in de Play-Offs vast. De regerend kampioen verspeelde geen punten in twee wedstrijden tegen HCAW. De wedstrijd van zaterdag tegen de Bussumse nummer vier werd in verband met de slechte veldomstandigheden door de regen verplaatst naar dinsdagavond.

Donderdag en zondag kon er in Bussum wel worden gespeeld, maar HCAW wist het thuisvoordeel geen enkele keer te benutten. Benjamin Dille leidde Curaçao Neptunus donderdagavond naar de 2-7 winst. Na drie vrije lopen veegde de Belgische international in de derde inning de honken met een driehonkslag schoon. Even later kon hij zelf aantekenen voor het vierde punt. Die achterstand bleek voor HCAW, dat toch meer honkslagen dan zijn tegenstander wist te slaan, niet meer te overbruggen.

Meeste schade

Ook op zondag verrichte Curaçao Neptunus de meeste schade in één inning. Nu scoorde de ploeg viermaal in de vierde inning. Dwayne Kemp en Daniel Fernandes sloegen in deze slagbeurt beiden een tweehonkslag. In de eerste inning had voor de Rotterdammers Gianison Boekhoudt met een solohomerun al de score geopend.

HCAW maakte het in de negende en laatste slagbeurt nog knap spannend. Bij een 1-5 achterstand gooide closer Loek van Mil wel twee strikeouts, maar liet hij ook de honken volstromen. Dat gaf de Bussumse ploeg de kans om het verschil op een hit van Roelie Henrique te verkleinen tot 3-5. Met het winnende punt in het slagperk had Van Mil hierna aan één pitch voldoende om de wedstrijd uit te gooien. Startend pitcher Orlando Yntema (4-4-3-0 in zes innings) was weer ouderwets op dreef en verdiende zijn tweede zege van dit seizoen.

Productief

Ook nummer twee L&D Amsterdam kon deze week twee zeges bijschrijven. Wel moesten de Amsterdamse honkballers donderdag hun meerdere erkennen in Hoofddorp Pioniers. Na de overtuigende 11-0 overwinning van Pioniers van dinsdagavond op HCAW, bleek de slagploeg van Hoofddorp Pioniers ook donderdagavond productief. Door middel van veertien hits werd op het Amsterdamse Sportpark Ookmeer een 3-8 overwinning tegen L&D Amsterdam bij elkaar geslagen.

Vanaf de vierde inning werkten de bezoekers een 3-0 achterstand weg. Profhonkballers Oliver van der Wijst Severino en Paul Brands sloegen samen met vier hits drie punten binnen. Brands scoorde zelfs drie van de acht punten voor Pioniers. Manager Dè Flanegin kon donderdag met pitcher Taylor Clemensia (Minnesota Twins) al de derde profhonkballer in deze Play-Offs aan zijn selectie toevoegen.

Pitchersduel

Voor Hoofddorp Pioniers bleef het deze week tegen L&D Amsterdam bij die ene overwinning. Kevin Heijstek (5-2-7-0) gooide zaterdag een complete wedstrijd voor de Amsterdammers. Hij troefde daarmee concurrent Lars Huijer af, die in zeven innings eveneens zeven honkslagen had moeten toestaan. Het tweetal zorgde in Hoofddorp voor een pitchersduel, dat pas werd beslist nadat Huijer op de heuvel was vervangen. In de negende inning profiteerde L&D Amsterdam van drie vrije lopen, waarna Rombley met een opofferingsslag het winnende punt kon binnenslaan: 4-5. In de zesde inning had Shurman Marlin voor Hoofddorp Pioniers een solohomerun geslagen.

Een dag later waren Rombley (3 uit 4) en Marlin (4 uit 4) opnieuw op dreef. Marlin sloeg vier hits, maar scoorde niet meer dan één punt. Rombley bleek succesvoller. Evenals Nick Urbanus (2 uit 4) sloeg hij drie punten binnen voor de 7-3 overwinning. Rombley zorgde al in de vierde inning voor de uiteindelijke beslissing. Nadat Hoofddorp Pioniers net terug was gekomen tot 2-2 sloeg hij, met Kenny Berkenbosch op de honken, de bal over de hekken voor een homerun. Pitcher Robin Schel (3-1-7-0) kreeg na ruim zes innings werk de winst op zijn naam.

Uitslagen vierde speelronde Play-Offs
L&D Amsterdam – Hoofddorp Pioniers: 3-8
Hoofddorp Pioniers – L&D Amsterdam: 4-5
L&D Amsterdam – Hoofddorp Pioniers: 7-3

HCAW – Curaçao Neptunus: 2-7
HCAW – Curaçao Neptunus: 3-5

Klassement

# Team GW W G V MIN Pnt RV RT
1 Curaçao Neptunus 11 9 0 2 0 18 56 28
2 L&D Amsterdam 12 8 0 4 0 16 66 44
3 Hoofddorp Pioniers 12 4 0 8 0 8 46 63
4 HCAW 11 2 0 9 0 4 39 72

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse