Remian Denis sloeg met zijn walk-off honkslag Quick Amersfoort naar de winst.

HB Hoofdklasse

Quick Amersfoort dichtbij promotie

Quick Amersfoort dichtbij promotie

Remian Denis sloeg met zijn walk-off honkslag Quick Amersfoort naar de winst.

Remian Denis sloeg met zijn walk-off honkslag Quick Amersfoort naar de winst.
Foto: © Quick Amersfoort

Quick Amersfoort is opnieuw een stap dichterbij promotie naar de hoofdklasse gekomen. De Amersfoortse ploeg versloeg vandaag met een walk-off overwinning kampioen Storks om alleen de derde plaats in de Promotie/Degradatiepoule in handen te krijgen. In Haarlem boekte Onze Gezellen tegen hoofdklasser Pickles UVV zijn eerste overwinning.

De Promotie/Degradatiepoule werd gisteren geteisterd door het noodweer dat over Nederland trok. Daardoor moesten alle wedstrijden worden afgelast. De duels van zaterdag worden nu op dinsdagavond ingehaald.

Vandaag kon er wel worden gespeeld. In Amersfoort begon Quick Amersfoort, momenteel bezig aan zijn derde opeenvolgende seizoen in de overgangsklasse, met een 6-7 achterstand aan de negende en laatste slagbeurt tegen kampioen Storks. Zonder een honkslag te slaan kon Niels van Weert (vier wijd) de gelijkmaker scoren, waarna Remian Denis (3 uit 5) met zijn walk-off honkslag Bryan Engelhardt voor het winnende punt over de thuisplaat sloeg. Denis sloeg dit duel drie punten over de thuisplaat.

Terugkeer

Door de regen konden alle wedstrijden zaterdag niet doorgaan.

Door de regen konden alle wedstrijden zaterdag niet doorgaan.
Foto: © Jan Kruijdenberg

Met de derde overwinning krijgt Quick Amersfoort nu de kans om dinsdag in de inhaalwedstrijd tegen Storks zich te verzekeren van een terugkeer naar de hoofdklasse. De club speelde veertien seizoenen eerder in de hoofdklasse. De laatste keer in 1996. Ook Storks ligt, ondanks de nederlaag van vandaag, nog altijd op koers voor een rentree op het hoogste niveau. Dat zou zelfs voor het eerst sinds 1979 zijn. De Haagse ploeg zag hoofdklasser Pickles UVV kostbare punten verspelen in de wedstrijd tegen Onze Gezellen. De Haarlemse ploeg won daarmee zijn eerste wedstrijd in de Promotie/Degradatiepoule.

Berend Ruben bracht met een homerun UVV in de allereerste slagbeurt nog wel op een 0-3 voorsprong, maar dat bleek niet voldoende. Terwijl UVV in het restant van het duel nog maar één keer wist te scoren, werkte Onze Gezellen beetje bij beetje de achterstand weg. Onder meer door een solohomerun van Nils Mica. Met twee runs in de gelijkmakende zevende slagbeurt trok Onze Gezellen met 5-4 de winst naar zich toe. In 2011 keerde UVV, na een afwezigheid van 22 jaar, terug in de hoofdklasse. Maar na zeven seizoenen in de hoofdklasse ziet het er momenteel somber uit voor Pickles UVV.

Japan Day

Koplopers De Glaskoning Twins en DSS verzekerden zich vorige week al van een plaats in de hoofdklasse van komend jaar. Beide teams begonnen vandaag ongeslagen aan hun eerste onderlinge confrontatie. Die leverde op Japan Day een 9-3 overwinning op voor thuisploeg De Glaskoning Twins. De wedstrijd stond in het teken van Japan met diverse randactiviteiten en natuurlijk een optreden van de Japanse pitcher Daisuke Yamashita. Tegen de tijd dat hij de heuvel in de zesde inning beklom, had De Glaskoning Twins al een beslissende 6-3 voorsprong genomen.

De honkballers van de Oosterhoutse ploeg sloegen er lustig op los. Twins kwam tot maar liefst dertien honkslagen, waarvan er vier goed waren voor extra honken. Bob van der Meer (3 uit 5) en Melvin Perdue (3 uit 4) sloegen elk drie hits, terwijl international Nick Peels driemaal scoorde. Sven van de Sande (tweede inning) en Dennis de Quint (derde inning) sloegen voor DSS en Twins solohomeruns.

Uitslagen vierde speelronde Promotie/Degradatiepoule
De Glaskoning Twins – DSS: 9-3
Quick Amersfoort – Storks: 8-7
Onze Gezellen – Pickles UVV: 5-4

Klassement

# Team GW W G V MIN Pnt RV RT
1 De Glaskoning Twins 7 7 0 0 0 14 49 13
2 DSS 7 6 0 1 0 12 60 25
3 Quick Amersfoort H1 7 4 0 3 0 8 49 56
4 Storks H1 7 2 0 5 0 4 30 38
5 Onze Gezellen H1 7 1 0 6 0 2 21 66
6 Pickles UVV 7 1 0 6 0 2 34 45

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse