Neptunus dwong tijdens de Season Finals promotie af naar de Silver League.

Golden League

Softbalseizoen nadert ontknoping met Season Finals

Softbalseizoen nadert ontknoping met Season Finals

Neptunus dwong tijdens de Season Finals promotie af naar de Silver League.

Tijdens de Season Finals staat naast het kampioenschap in de Golden League ook promotie naar Golden League en Silver League op het spel.
Foto: © Rob Jelsma

In de topsportcompetities binnen het nationale Fastpitch Softbal vindt in de komende twee weekeinden de ontknoping plaatst tijdens de Season Finals. In deze spannende weekenden wordt gestreden om het kampioenschap in de Golden League en om promotie naar de Golden League en Silver League.

In het weekend van 16 en 17 september wordt er in Haarlem tussen FysioExpert Olympia Haarlem, Oolders Omaco Sparks Haarlem, Terrasvogels en Roef! gestreden in de play-offs van de Golden League. Op beide speeldagen worden er in Haarlem drie wedstrijden gespeeld. Zaterdag opent regerend landskampioen Sparks om 11.00u het bal in eigen huis met de wedstrijd tegen nummer drie uit de reguliere competitie Terrasvogels.

Op zondag verhuizen alle teams naar het complex van Olympia Haarlem, dat de jacht op de landstitel die middag afsluit met de topper tegen Sparks. Het volledige programma voor komend weekend ziet er als volgt uit:

Zaterdag 16 september (bij Sparks Haarlem):
11.00u:                 Oolders Omaco Sparks Haarlem – Terrasvogels
13.30u:                 Roef! – Oolders Omaco Sparks Haarlem
16.00u:                 FysioExpert Olympia Haarlem – Roef!

Zondag 17 september (bij Olympia Haarlem):
11.00u:                 Terrasvogels – Roef!
13.30u:                 FysioExpert Olympia Haarlem – Terrasvogels
16.00u:                 Oolders Omaco Sparks Haarlem – FysioExpert Olympia Haarlem

Season Finals
Een weekend later zal de echte ontknoping van het seizoen plaatsvinden. Op het veld van Roef! in Moergestel wordt dan door de twee beste teams uit de play-offs in een best-of-three gestreden om het kampioenschap.

Bovendien krijgt kampioen van de Silver League Hoofddorp Pioniers dan de kans om te promoveren naar de Golden League in 2018. Daarvoor zal Pioniers moeten winnen van de winnaar uit het duel tussen DSS, dat zesde werd in de Golden League, en de nummer twee uit de Silver League, die pas na aankomend weekend officieel bekend zal zijn.

In Moergestel zal er net als op het veld ook buiten het veld voor het nodige spektakel gezorgd worden. Zo zal de vernieuwde Honkbal & Softbal Promotiebus op het terrein aanwezig zijn en organiseert Roef! veel leuke side events waaronder een groot feest op de zaterdagavond.

Het exacte programma en de deelnemers zijn na aankomend weekend pas bekend, maar dat de gemiddelde sport- en softballiefhebber de Season Finals in Moergestel niet mogen missen is nu al duidelijk.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League