Golden League

Lizzie Clarijs: “Laten wij die titel dit jaar maar eens pakken!”

Lizzie Clarijs: “Laten wij die titel dit jaar maar eens pakken!”

Lizzie Clarijs wil met Terrasvogels op 24 september tijdens de Season Finals de Holland Series winnen.
(Foto: Terrasvogels Dames 1/Facebook)

Op zaterdag starten de play-offs in de Golden League Fastpitch Softbal. In het openingsweekend van de Season Finals wordt in Haarlem gestreden om twee plaatsen in de Holland Series, die op 23 en 24 september plaatsvinden bij Roef! in Moergestel. Verliezend finalist van 2016 Terrasvogels werd in het reguliere seizoen derde en wij spraken met korte stop Lizzie Clarijs om vooruit te blikken op de play-offs.

Terrasvogels behield tijdens het reguliere seizoen in de Golden League lang de tweede plaats, maar zag uiteindelijk Oolders Omaco Sparks Haarlem langszij komen. Hoe kijkt korte stop Lizzie Clarijs terug op dit seizoen? “Ik moet zeggen dat het een erg lang en soms vermoeiend regulier seizoen was. We begonnen goed, maar op een gegeven moment kom je in een lang seizoen in een sleur. Je speelt natuurlijk maar met zes teams en Talent Team Holland in de Golden League. Op een gegeven moment wordt het tijd voor een nieuwe impuls en daarom zijn we blij dat de play-offs eraan komen!”

Boost
Over haar eigen prestaties is Clarijs, goed voor een slaggemiddelde van .306 met 22 runs en 9 RBI, gematigd positief: “Aan slag ging het dit jaar goed, maar het kan nog beter. Verdedigend vind ik dat ik beter moet, want ik was hier en daar wel eens slordig. Dat geeft mij in elk geval wat puntjes om aan te werken.”

Toen de sleur voor Terrasvogels in de Golden League een issue werd, was er gelukkig nog de Europa Cup. Daarin bereikte het team van manager Nick Braakman de finale, die uiteindelijk wel verloren werd van het Italiaanse Bussolengo. Clarijs verwacht dat deze goede prestatie het team moed kan geven in de komende beslissende weekeinden. “Zeker! Wij zakten aan het einde van de reguliere competitie een beetje in als team, maar het zilver tijdens de Europa cup heeft ons wel echt een boost gegeven. We hebben laten zien wat we kunnen en nemen dit absoluut mee naar de play-offs.”

Geen uitgesproken favoriet
Waar Sparks coach Peter van Dalen gisteren FysioExpert Olympia Haarlem nog bombardeerde tot topfavoriet, vind Clarijs niet dat er sprake is van een echte favoriet: “Ik denk dat er dit jaar niet echt één team uitspringt. We gaan in onderlinge wedstrijden vaak gelijk op en iedereen kan van elkaar winnen. Dat maakt het natuurlijk wel weer leuk tijdens de play-offs, want je kan echt moeilijk voorspellen wie er in de Holland Series staan.”

Vorig seizoen stond Terrasvogels in de Holland Series, die toen over één wedstrijd ging (dit jaar een best-of-three), en toen ging het op het allerlaatste moment net mis. In een zinderend spannende wedstrijd pakte Sparks met een minimale overwinning de titel. Geeft dat het team nu extra motivatie om de titel dit jaar wel te pakken?
“Zeker, ja! We willen absoluut voor de winst gaan. We waren zo dichtbij vorig jaar.. Laten we nu maar eens die titel pakken.”

Clarijs vindt dat echte softbalfans, maar ook sportfans in het algemeen de Season Finals echt niet mogen missen: “Zoals ik al zei, zijn de teams erg aan elkaar gewaagd. Dat belooft een hoop spanning op de velden en dat maakt het zoveel leuker. Dit zijn DE weekeinden om eens lekker softbal te komen kijken en te genieten van topwedstrijden!”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League