De WBSC zendt voor het derde jaar op rij een team naar de wintercompetitie in Taiwan.

Honkbal

WBSC opnieuw met team in wintercompetitie

WBSC opnieuw met team in wintercompetitie

De WBSC zendt voor het derde jaar op rij een team naar de wintercompetitie in Taiwan.

De WBSC zendt voor het derde jaar op rij een team naar de wintercompetitie in Taiwan.
Foto: © FIBS

De World Baseball Softball Confederation (WBSC) stuurt voor het derde jaar op rij een selectie naar de Asia Winter Baseball League. Maar voor de vijfde editie van deze wintercompetitie in Taiwan wordt het Europese All Star Team voor het eerst aangevuld met verschillende honkballers uit de Verenigde Staten. De definitieve selectie wordt op een later moment vastgesteld.

De laatste twee jaar is het Europese All Star Team één van de deelnemers aan de Asia Winter Baseball League. Nog niet met veel succes. In 2015 won het team één wedstrijd en speelde het twee keer gelijk. Vorig jaar werd vier keer gewonnen en één keer gelijk gespeeld. In beide edities eindigde Europa op een laatste plaats.

Voor de vijfde editie heeft de WBSC om die reden besloten het Europese team aan te vullen met talentvolle Amerikaanse honkballers. WBSC European/USA All Star wordt één van de zes deelnemers aan de Asia Winter Baseball League, dat ook dit jaar weer wordt georganiseerd door de Chinese Professional Baseball League (CPBL).

Debuut

Dit najaar maakt JABA All Star zijn debuut in de Asia Winter Baseball League. De selectie met de beste spelers uit de Japanse Industrial League is aan het deelnemersveld toegevoegd als vervanger voor het nationale trainingsteam van Taiwan, dat in 2015 nog kampioen werd. De Taiwanese bond heeft besloten zijn aanstormende talenten dit jaar uit te laten komen in de Popcorn League, dat in november na twee jaar afwezigheid weer terugkeert. De Japanse Industrial League is onderdeel van de Japan Amateur Baseball Association.

Evenals vorig jaar zenden de profcompetities uit Taiwan (CPBL), Japan (Nippon Professional Baseball) en Zuid-Korea (Korea Baseball Organisation) ook elk een team samengesteld met spelers uit de verschillende farm teams. De NPB heeft met NPB East en NPB West dit jaar opnieuw twee deelnemers.

Nederlands Koninkrijk

De Asia Winter Baseball League van de CPBL wordt gehouden van 25 november tot en met 17 december. NPB West verdedigt dit jaar de titel. Dit team was vorig jaar in de finale in het Taichung Intercontinental Baseball Stadium met 6-1 te sterk voor NPB East.

In totaal kwamen veertien spelers uit het Nederlands Koninkrijk de afgelopen twee edities uit in de Aziatische profcompetitie. Urving Kemp, Matz Schütte en Kevin Weijgertse namen zowel in 2015 als 2016 deel. De andere deelnemers waren Paul Brands (2016), Taylor Clemensia (2016), Misja Harcksen (2016), Eugene Helder (2016), Ross Ismail (2016), Dudley Leonora (2016), Daniel Fernandes (2015), Rashid Gerard (2015), Lars Huijer (2015), Maickel Rietel (2015) en Robin Schel (2015).

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal