Golden League

Ginger de Weert: “In de play-offs staat de teller weer op nul”

Ginger de Weert: “In de play-offs staat de teller weer op nul”

Ginger de Weert gaat met Oolders Omaco Sparks Haarlem voor prolongatie van de titel
(Foto: Fred Versluis)

Titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem plaatste zich na het reguliere seizoen in de Golden League Fastpitch Softbal als tweede voor de play-offs en dat betekent dat zij op zaterdag in eigen huis mogen spelen. Gaan de dames van Sparks hun titel prolongeren? Wij spraken erover met werpster van Sparks en Team Kingdom of the Netherlands Ginger de Weert.


Al jaren is Sparks een absolute topper in het nationale en Europese softbal. Dit seizoen kwam het team maar moeizaam op gang. Uiteindelijk bleek dat met een ijzersterk FysioExpert Olympia Haarlem de tweede plaats het hoogst haalbare was. Werpster Ginger de Weert erkent dat er niet meer in zat in het reguliere seizoen: “We zijn blij met de bereikte tweede plek, maar toch kijk ik terug op een moeizaam regulier seizoen. Voor zowel mezelf als het team.”

Titelverdediger, maar geen favoriet

Dat het niet altijd even lekker liep, lag volgens de Weert vooral aan Sparks zelf: “We hebben verschillende wedstrijden meer tegen onszelf gespeeld dan tegen onze tegenstander. Erg zonde in mijn ogen. Dit geldt ook voor mijn persoonlijke prestaties.”, aldus de Weert, die dit seizoen eindigde met W-L record van 4-6 en een ERA van 2.75 over zestien wedstrijden.

Sparks coach Peter van Dalen gaf in een interview op maandag aan dat hij op basis van het reguliere seizoen vindt dat Olympia de grote favoriet is voor de Season Finals. De Weert is het met hem eens: “Ik denk dat Peter gelijk heeft met de favorietenrol van Olympia. Zij draaien tot dusver een goed en stabiel seizoen. Echter mag iedereen gewoon rekening met ons blijven houden. Het seizoen is nog niet over en de teller staat nu in de play-offs weer op nul.”

Thuisvoordeel

De voorbereiding van Sparks op de play-offs verloopt niet veel anders dan die voor wedstrijden in het reguliere seizoen: “We bereiden ons voor door vooral hard te trainen, de puntjes op de ‘i’ te zetten, veel plezier te maken en te doen waar we goed in zijn.”

Dat mogen de speelsters van Sparks op zaterdag, de eerste dag van de play-offs, in eigen huis laten zien. In de play-offs krijgen de nummer twee (Sparks) en nummer één (Olympia, zondag) namelijk thuisvoordeel. Voor Sparks kan dat zeker een voordeel zijn, dat was het immers vorig seizoen ook toen de titel in eigen huis behaald werd. Dat erkent de Weert ook: “Dat is zeker prettig spelen voor eigen publiek. Het geeft je net even dat beetje extra naast het veld, waardoor je weer een stapje harder kunt lopen.”

Op zaterdag opent Oolders Omaco Sparks Haarlem het bal om 11.00u met de wedstrijd tegen nummer drie Terrasvogels en om 13.00u is nummer drie Roef! de tegenstander. Op zondag sluiten zij de play-offs om 16.00u af met de wedstrijd tegen FysioExpert Olympia Haarlem. Na die wedstrijd weten wij welke twee teams een week later in de Holland Series in Moergestel om de titel strijden.

Tenslotte roept de Weert iedereen op om vooral te komen kijken de komende twee weekeinden. De vraag ‘waarom moeten fans vooral komen kijken?’ beantwoordt zij als volgt:
“Als je graag de top van Nederland wilt zien softballen in eigen land tijdens de eigen competitie is de vraag eerder waarom je niet zou komen kijken? Laten we de regen even achterwegen en gaan we er twee mooie softbal weekenden van maken!”

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League