Vreugde bij de spelers van Quick Amersfoort nadat vorige week een belangrijke overwinning op Storks werd behaald.

HB Hoofdklasse

Quick Amersfoort keert terug in de hoofdklasse

Quick Amersfoort keert terug in de hoofdklasse

Vreugde bij de spelers van Quick Amersfoort nadat vorige week een belangrijke overwinning op Storks werd behaald.

Vreugde bij de spelers van Quick Amersfoort nadat vorige week een belangrijke overwinning op Storks werd behaald.
Foto: © Robert Bos

Quick Amersfoort mag zich opmaken voor een terugkeer op het hoogste niveau. De honkballers van de Amersfoortse club zagen hun eigen wedstrijd tegen koploper De Glaskoning Twins worden verregend. Maar doordat Pickles UVV vandaag wel kon spelen en met 16-1 verloor van DSS, heeft de club uit de overgangsklasse zich verzekerd van een plek bij de beste vier van de Promotie/Degradatiepoule. Daarmee verdient Quick Amersfoort promotie naar de hoofdklasse. De laatste keer dat Quick Amersfoort uitkwam in de hoofdklasse, was in 1996.

Quick Amersfoort won tot dusver vier van zijn acht wedstrijden in de Promotie/Degradatiepoule. Met winst op koploper De Glaskoning Twins had de club zich vandaag kunnen verzekeren van promotie naar de hoofdklasse. De wedstrijd op het XLLease Park Dorrestein in Amersfoort kon door het slechte weer niet doorgaan. In Haarlem kon wel worden gespeeld, zodat voor de honkballers uit Amersfoort vandaag alsnog de beslissing viel. Op het Pim Muliersportpark in Haarlem walste DSS in nog geen zeven volledige innings met 16-1 over Pickles UVV heen. Daarmee is Quick Amersfoort niet meer in te halen door de Utrechtse ploeg en verzekert het zich van een plaats in de hoofdklasse.

Bryan Engelhardt is één van de ervaren spelers in de selectie van Quick Amersfoort.

Bryan Engelhardt is één van de ervaren spelers in de selectie van Quick Amersfoort.
Foto: © Robert Bos

In 2008 speelde de hoofdmacht van Quick Amersfoort nog in de vierde klasse. Hierna werd begonnen aan een opmars, die de club nu in tien jaar tijd weer op het hoogste niveau heeft gebracht. Daarbij werd overigens alleen in 2008 (vierde klasse) en 2011 (tweede klasse) promotie met een kampioenschap verdiend. Ook dit jaar moest Quick Amersfoort het doen zonder titel. In de overgangsklasse eindigde de Amersfoortse club achter Storks op een tweede plaats. Maar in de Promotie/Degradatiepoule wist Quick Amersfoort zich vandaag definitief bij de beste vier teams te scharen..

Meest Waardevolle Speler

Met de winst is Quick Amersfoort niet meer in te halen door Pickles UVV en Onze Gezellen en heeft het zich verzekerd van promotie naar de hoofdklasse. De Amersfoortse club keert voor het eerst sinds 1996 terug op het hoogste niveau. Quick Amersfoort speelde in totaal 511 wedstrijden in veertien seizoenen in de hoofdklasse. Dat gebeurde tussen 1976 en 1981, in 1983 en tussen 1990 en 1996. In 1993 plaatste Quick zich als enige keer in de clubhistorie voor de Play-Offs van de hoofdklasse.

De Amersfoortse ploeg staat dit jaar voor het eerst onder leiding van hoofdcoach Marco Wels, die eerder als manager in de hoofdklasse actief was voor Xanthos (2000) en Almere’90 (2004, 2005 en 2010). Hij had de beschikking over een selectie met een groot aantal voormalige hoofdklassesepelers, waarvan ex-internationals Bryan Engelhardt en Bas de Jong de meest opvallende spelers zijn. Engelhardt werd onder meer tussen 2004 en 2015 zeven keer uitgeroepen tot Homerun King in de Nederlandse hoofdklasse. De Jong werd in de hoofdklasse driemaal op rij de beste slagman en werd in 2013 bovendien uitgeroepen tot Meest Waardevolle Speler.

Storks

Andere voormalige hoofdklassespelers in de selectie van Quick Amersfoort zijn onder meer Jos de Jong (HCAW en L&D Amsterdam), Niels van Weert (Almere’90 en Kinheim), Wesley Bernardus (Almere’90 en HCAW) en Remian Denis (Mampaey The Hawks).

Na Quick Amersfoort kan Storks als tweede club promoveren naar de hoofdklasse. De kampioen uit de overgangsklasse kan morgen op het eigen Sportpark Kijkduin in Den Haag tegen hekkensluiter Onze Gezellen de laatste benodigde overwinning in de wacht slepen. Maar ook als Pickles UVV morgen opnieuw verliest van DSS is Storks zeker van promotie naar de hoofdklasse. In de Promotie/Degradatiepoule verzekerden koplopers DSS en De Glaskoning Twins zich eerder al van deelname aan de hoofdklasse van volgend jaar.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse