Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem met één been in Holland Series

FysioExpert Olympia Haarlem met één been in Holland Series

FysioExpert Olympia Haarlem is na twee wedstrijden nog ongeslagen in de play-offs
(Foto: Fred Versluis)

Nadat er eerder op de dag al werd gewonnen van Terrasvogels, nam FysioExpert Olympia Haarlem het in hun tweede wedstrijd van de dag op tegen titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem. Het Haarlemse onderonsje, dat zomaar eens een voorproefje op de Holland Series van volgende week zou kunnen zijn, werd in het voordeel beslist van Olympia, dat zich daardoor al bijna verzekerde van een plek in die Holland Series.

Twee innings lang gebeurde er vrij weinig. Beide startende werpsters, Ginger de Weert bij Sparks en Ellen Roberts bij Olympia, domineerden en er werden slechts twee honkslagen geproduceerd. In de derde inning sloeg Olympia, de koploper uit het reguliere seizoen van de Golden League Fastpitch Softbal, toe. Eva Voortman opende de slagbeurt met een honkslag en stal gelijk het tweede honk. Voortman kon opschuiven naar het derde honk dankzij de stootslag-honkslag van Jessie van Aalst. Van Aalst stal net als Voortman het tweede honk en nadat Marielle Vleugels nog de eerste nul werd dankzij een vangbal, sloeg Dinet Oosting met een infield single het eerste punt van de wedstrijd over de thuisplaat.

Dominant
Oosting pakte het derde gestolen honk van de inning en zo kwam international Brenda Beers met een uit en loopsters op tweede en derde honk aan slag met de kans om de wedstrijd open te breken. Met haar honkslag naar het linksveld was dat exact wat zij deed, want zowel van Aalst als Oosting konden op deze klap scoren. Emma Wójcik vergrootte de voorsprong twee slagvrouwen later naar 4-0 met haar honkslag naar het linksveld.

Australische werpster Ellen Roberts, die dit seizoen net als Britt Vonk uitkwam in de National Pro Fastpitch League, wist wel raad met deze voorsprong. Pas in de vierde inning stond zij Sparks de eerste honkslag toe. Dit was wel een RBI-double van Maxime van Dalen, die hiermee Anne Blauwgeers (error) over de thuisplaat sloeg. Met eerste en derde honk bezet en twee uit, schakelde zij vervolgens Chantal Versluis via een popup naar het eerste honk uit om een eind aan de dreiging te maken. In het restant van de wedstrijd stond Roberts alleen in de zevende inning nog een honkslag toe aan Virginie Anneveld en omdat ook Sparks relievers Rebecca Soumeru en Leonella Elizabeth hun tegenstander in de laatste innings van scoren wisten te weerhouden, werd de eindstand 4-1 in het voordeel van Olympia.

In zeven innings gooide Ellen Roberts vijf keer drie slag, kreeg zij maar drie honkslagen tegen en scoorde Sparks slechts één (onverdiend) punt. Hiermee werd zij duidelijk de speelster van de wedstrijd voor FysioExpert Olympia Haarlem, dat donderdagavond om 19.30u op het veld van Sparks met een overwinning op Roef zich ongeslagen kan plaatsen voor de Holland Series.

De Holland Series worden dit jaar in de vorm van een best-of-three gespeeld als onderdeel van de Season Finals, die op 23 en 24 september in Moergestel gespeeld worden.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League