Golden League

Na een thriller van 9 innings winst voor Roef! tegen Terrasvogels in Play-Offs

Na een thriller van 9 innings winst voor Roef! tegen Terrasvogels in Play-Offs

Wies Ligtvoet scoorde het winnende punt voor Roef!. Ook sloeg ze in deze wedstrijd een homerun.
Foto: Rein Merkx

De eerste wedstrijd in de Play-Offs Golden League met als doel plaatsing voor de Holland Series is direct uitgemond in een ware thriller. Roef! en Terrasvogels maakten er samen een spannende wedstrijd van welke in de 9e inning werd beslist door Roef!. Ligtvoet kon het winnende punt scoren op vier wijd met volle honken. Roef! speelt later op de dag nog een wedstrijd tegen Oolders Omaco Sparks Haarlem, de inhaalwedstrijd van gisteren. Terrasvogels speelt aansluitend de wedstrijd tegen de winnaar van de reguliere competitie FysioExpert Olympia Haarlem. 

Direct in de eerste inning werden de intenties van beide teams zichtbaar. Roef! nam brutaal een 2-0 voorsprong op een honkslag van CIndy van der Zanden waarop Los en Donkers konden scoren. In de gelijkmakende slagbeurt trok Terrasvogels de stand gelijk. Szalay kon scoren op een tweehonkslag van Mutic en zij kon zelf scoren op een wilde worp. In de derde inning nam Roef! wederom de leiding. Ligtvoet bereikte het derde honk via een honkslag, een gestolen honk en een grondbal van Eva van Knegsel en kon scoren op een honkslag van Isa Los. Met runs van Waasdorp en Jones kwam Terrasvogels voor het eerst deze wedstrijd op voorsprong.

Verlenging
Toch was het Roef! dat via runs in de vierde, zesde en zevende inning (homerun Ligtvoet) op een 6-4 voorsprong kwam. Met twee uit in de gelijkmakende zevende inning en 2-run voorsprong stond Roef! op het punt om voor een verrassing te zorgen in de Play-Offs. Toch toonde Terrasvogels veerkracht en kwamen weer op gelijke hoogte. Jones en Krommendijk sloegen allebei een honkslag in het linksveld. Met twee honken bezet sloeg Clarijs de bal naar het rechtsveld die slecht verwerkt werd en waarop Jones en Krommendijk konden scoren. Het resulteerde in een bloedstollende verlenging waar van alles in gebeurde.

Dure fout
Vanwege de tie-break regel startte Sanne Korpel in de achtste inning voor Terrasvogels op het tweede honk als honkloopster. Terrasvogels wist Roef! met ’three-up-three-down’ het scoren te belemmeren en kon in de gelijkmakende slagbeurt de winst proberen binnen te halen. Nadat de honken vol waren gelopen en Roef! met een drieslag voor Meewisse pas één nul had weten te maken, betekende dit voor Terrasvogels dé kans op de overwinning. Echter een dure fout van Korpel leidde het einde van de achtste inning in. Ze interpreteerde een hoge bal van Mutic op foutbal-gebied volledig verkeerd en ging rennen naar thuis. De bal werd gevangen en kon eenvoudig de derde nul maken op het derde honk.

Winst
In de negende inning wist Roef! op voorsprong te komen nadat de honken waren volgelopen. Door vier wijd voor Los kon Ligtvoet scoren en bracht daarmee Roef! op een 7-6 voorsprong. In een spannende gelijkmakende slagbeurt wist Roef! het hoofd koel te houden en daarmee de eerste winst in de Play-Offs binnen te slepen. Vanmiddag speelt Roef! nog tegen regerend Nederlands kampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem en donderdagavond tegen FysioExpert Olympia Haarlem. Bij winst op één van deze twee teams zetten zij als promovendus een behoorlijk belangrijke stap in plaatsing voor de Holland Series.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League