Blijdschap bij de spelers van L&D Amsterdam na het bereiken van de Holland Series.

HB Hoofdklasse

Neptunus en Amsterdam naar Holland Series

Neptunus en Amsterdam naar Holland Series

Blijdschap bij de spelers van L&D Amsterdam na het bereiken van de Holland Series.

Blijdschap bij de spelers van L&D Amsterdam na het bereiken van de Holland Series.
Foto: © Alfred Cop

Voor het tweede jaar op rij staan Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam tegenover elkaar in de Holland Series. De twee teams werden vandaag na hun winst in de Play-Offs niet meer in te halen door Hoofddorp Pioniers en HCAW. Hierdoor heeft Curaçao Neptunus zich bovendien, na de Amsterdamse winnaar van de reguliere competitie, als tweede Nederlandse club gekwalificeerd voor de European Champions Cup.

De vijfde speelronde van de Play-Offs werd geplaagd door de regen. Zowel op donderdag als zaterdag moesten allebei de wedstrijden uit de Play-Offs worden afgelast. Daardoor moeten de vier teams de komende week vijf wedstrijden in zeven dagen tijd spelen.

De belangrijkste beslissing viel echter al vandaag. Koploper Curaçao Neptunus won zijn elfde wedstrijd in de Play-Offs door Hoofddorp Pioniers met 3-15 van het veld te slaan. In Bussum boekte L&D Amsterdam zijn negende zege door met 4-8 te winnen van HCAW. Curaçao Neptunus en L&D Amsterdam hebben zich daarmee voor het tweede jaar op rij verzekerd van deelname aan de Holland Series. Vorig jaar won Neptunus zijn vierde landstitel op rij door de Amsterdamse honkballers in de best-of-seven van de Holland Series met 4-2 te verslaan.

European Champions Cup

De honkballers van L&D Amsterdam werden eerder al winnaar van de reguliere competitie. Daarmee verdienden zij opnieuw het recht op deelname aan de European Champions Cup. Een tweede startbewijs lag klaar voor de winnaar van de Holland Series. Doordat de Amsterdammers zich ook voor deze best-of-seven hebben geplaatst, gaat dat Europese ticket nu automatisch naar Curaçao Neptunus, de andere finalist. De Rotterdamse ploeg krijgt daarmee de kans om zijn Europese clubtitel te verdedigen.

Vanaf donderdag spelen de twee finalisten in de laatste ronde van de Play-Offs om het thuisvoordeel in de Holland Series, die op donderdag 28 september van start gaat. Curaçao Neptunus heeft daarvoor momenteel vier punten voorsprong op nummer twee L&D Amsterdam. Gelijktijdig spelen Hoofddorp Pioniers en HCAW om de derde plaats in de Play-Offs.

Genadeklap

Curaçao Neptunus won vandaag in Hoofddorp zijn vijfde wedstrijd op rij. De ploeg van hoofdcoach Ronald Jaarsma rekende in zeven innings af met Hoofddorp Pioniers. Al na twee innings hadden de Rotterdamse bezoekers een 0-6 voorsprong genomen. In de zesde inning zorgde Curaçao Neptunus voor de genadeklap. In negen pitches tijd sloegen zowel Stijn van der Meer (3 uit 3) als Gianison Boekhoudt een solohomerun. Via zes hits liep de koploper uit van 2-7 naar 2-14, waarbij Jochem Koedijk met een tweehonkslag drie van de zeven punten in deze slagbeurt had binnengeslagen. In de zevende inning kwam de 3-15 eindstand op het scorebord. Dwayne Kemp (4 uit 5) sloeg vier van de dertien Rotterdamse hits en scoorde driemaal. Voor Hoofddorp Pioniers sloeg Paul Brands in de zesde inning een solohomerun.

Met pitchers Kaj Timmermans en Rob Cordemans op de heuvel bleef het duel tussen HCAW en L&D Amsterdam lang gelijkwaardig. Maar in de zevende inning maakte L&D Amsterdam het verschil. De Amsterdamse ploeg maakte daarbij gretig gebruik van een pitcherwissel. Direct na het vertrek van starter Kaj Timmermans braken de bezoekers de wedstrijd via vijf hits open en liepen ze uit van 4-4 naar de 4-8 winst. Kenny Berkenbosch sloeg in deze slagbeurt met een tweehonkslag twee punten binnen. De winst ging naar pitcher Daan Hendrix, die in de laatste vier innings geen enkel punt toestond aan het Bussumse HCAW.

Uitslagen vijfde speelronde Play-Offs:
Hoofddorp Pioniers – Curaçao Neptunus: 3-15 (7 innings)
HCAW – L&D Amsterdam: 4-8

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse