Golden League

Sparks heeft Holland Series nog in zicht na winst op Roef!

Sparks heeft Holland Series nog in zicht na winst op Roef!

 

Chantal Versluis was vandaag belangrijk aan slag voor Sparks Haarlem
Foto: Fred Versluis

Met een 5-0 overwinning op Roef! heeft Oolders Omaco Sparks Haarlem zicht gehouden op plaatsing voor de Holland Series. Na het eerdere verlies tegen FysioExpert Olympia Haarlem moest van Roef! worden geworden om nog kans te kunnen maken op plaatsing. Chantal Versluis was belangrijk aan slag voor de Haarlemse formatie met drie hits, waaronder een driehonkslag.

Nadat Olympia Haarlem al eerder op de dag met 4-1 Sparks had verslagen, was voor Sparks de enige mogelijkheid om uitzicht te houden op de Holland Series winst op promovendus Roef!. Voor Roef! stond juist plaatsing voor de Holland Series op het spel. Door de winst op Terrasvogels konden zij zich met winst op Sparks samen met Olympia Haarlem plaatsen voor de Holland Series. Voor beide teams dus een belangrijke must-win-wedstrijd.

Dreigender
De eerste drie innings bleef de stand steken op op 0-0, terwijl Sparks zowel in de eerste als in de tweede inning kansen kreeg om op voorsprong te komen. Maar voor de Haarlemse slagploeg was in beide slagbeurten het derde honk het eindpunt. Met name in de tweede inning lukte het Sparks niet de honkloopsters op het tweede en derde honk te verzilveren. Chantal Versluis bereikte het derde honk via een honkslag, een gestolen honk en een honkslag van Avery. Diezelfde Avery kon veilig het tweede honk stelen. Met geen enkele nul en twee honken bezet sloeg Kinburg de bal recht op de eerste honkvrouw die gemakkelijk daar de nul kon maken. Chantal Versluis probeerde op de geslagen bal te scoren zonder succes, zij werd uitgetikt door de catcher.

Voorsprong
In de vierde inning kwam Sparks dan toch op voorsprong. De eerste drie slagvrouwen bereikte veilig de honken. Op een honkslag van Jenny Kinburn kon Virginie Anneveld scoren en op een grondbal van Onaïsha Franka wist Chantal Versluis de 2-0 te scoren. In de daaropvolgende slagbeurten wist Roef! voor weinig gevaar te zorgen. Enkel Kim Donkers, Isa Los en Cindy van der Zanden wisten nog op de honken te komen. De voorsprong van Sparks werd in de zevende inning verder uitgebreid naar 5-0, onder andere door een driehonkslag van Chantal Versluis en een tweehonkslag van Kingsley Avery. Monica Perry gooide deze wedstrijd 8 keer drieslag en kreeg maar vijf hits tegen.

Plaatsing voor Holland Series
Door de overwinning van Sparks op Roef! blijft plaatsing voor de Holland Series ongekend spannend. Vanwege de afgelastingen van zaterdag worden er nog twee doordeweekse wedstrijden gespeeld. Dinsdag 19 september speelt Sparks thuis tegen Terrasvogels. Donderdag 21 september ontvangt Olympia Haarlem promovendus Roef!. Olympia Haarlem heeft tot nu toe de meest gunstige uitgangspositie. Wanneer Sparks wint van Terrasvogels en Roef! van Olympia Haarlem dan eindigen drie teams op een gelijk aantal punten en zal de TQB-regel de doorslag geven wie zich plaatsen voor de Holland Series (voor toelichting, zie Reglement van Wedstrijden DNSL – 6.13). Mochten zowel Sparks als Olympia winnen dan zijn beide teams geplaatst voor de Holland Series. Mochten Sparks en Roef! verliezen dan komen beide teams samen met Terrasvogels op gelijke hoogte en zal ook hier de TQB-regel de doorslag geven.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League