Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem start Play-Offs met winst

FysioExpert Olympia Haarlem start Play-Offs met winst

Shareday Christina aan slag voor FysioExpert Olympia Haarlem.
Foto: Fred Versluis

FysioExpert Olympia Haarlem heeft zijn eerste wedstrijd in de Play-Offs voor de Golden League winnend afgesloten. Terrasvogels werd met 7-1 verslagen en daarmee zette Olympia een belangrijke stap richting de Holland Series. De pitchers van Olympia Haarlem waren op dreef met 13 keer drie slag.

Door het verlies tegen Roef! moest bij Terrasvogels alle zeilen worden bijgezet om op eigen kracht zich te plaatsen voor de Holland Series. Voor Olympia Haarlem was het belangrijk de Play-Offs winnend te starten om een goede uitgangspositie te verzilveren. In de tweede inning nam Terrasvogels een 1-0 voorsprong, maar goed defense van Olympia Haarlem voorkwam erger. Met nul uit kreeg het Ella Krommendijk, Lizzie Clarijs en Sanne Korpel op de honken. Kelly Koeman kreeg drieslag en Jeske Meewisse sloeg een infield fly. Op een honkslag in het midfield van Katharina Szalay kon Krommendijk scoren, maar werd Clarijs door een play op de thuisplaat uitgetikt voor de derde nul.

Overname
De voorsprong werd in de gelijkmakende tweede slagbeurt niet vastgehouden door Terrasvogels. Olympia Haarlem nam de voorsprong over door driemaal te scoren. Op een doorgeschoten bal konden Brenda Beers en Shareday Christina het derde en tweede honk bereiken en beiden wisten op een honkslag van Maranca Ham te scoren. Vervolgens kon Ham zelf scoren op een honkslag van Eva Voortman. In de derde inning werd de voorsprong van Olympia uitgebreid. Dinet Oosting en Shareday Christina wisten over de thuisplaat te komen en zo de 5-1 te maken.

Pitching
Vanaf de derde inning is Olympia Haarlem niet meer in gevaar gekomen. Het sterke pitchersduo Ellen Roberts en Eva Voortman gooiden gezamenlijk 13 keer drie slag. Eva Voortman kwam er in de vijfde inning op en kreeg zelfs geen enkele hit meer tegen. Danielle Bonnet heeft voor Terrasvogels de gehele wedstrijd gegooid en kreeg 11 hits tegen en gooide vier keer drie slag.

Holland Series
Met de winst van Olympia Haarlem zette het een goede stap in de richting van de Holland Series. Aansluitend op de wedstrijd tegen Terrasvogels staat Oolders Omaco Sparks Haarlem op het programma, de nummer twee uit de reguliere competitie. Bij winst op Sparks is het nog niet zeker van plaatsing. Daarvoor is het afhankelijk van de andere wedstrijden die later op de dag en aanstaande dinsdag en donderdag worden gespeeld. Ook Terrasvogels is nog niet uitgespeeld. Indien het dinsdag weet te winnen van Sparks en Roef! verliest van Olympia Haarlem, dan is er nog een theoretische kans op plaatsing.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League