Honkbal

Balentien slaat bal het stadion uit

Balentien slaat bal het stadion uit

Wladimir Balentien is een ware superster in Tokyo!
(Foto: Japan Times)

Wladimir Balentien sloeg gisteren zijn 31e homerun van het seizoen voor de Tokyo Yakult Swallows. Het is voor ‘Coco’ de zesde keer in zeven seizoenen dat hij de bal minimaal 31 keer over het hek geslagen heeft voor een homerun. Deze laatste homerun was vooral erg speciaal omdat de bal het stadion volledig verliet.

Ook in 2017 is de Curaçaose slugger weer erg goed bezig in de Japanse NPB. Hoewel zijn team stijf onderaan staat, baart Balentien opzien met zijn slagprestaties. Na een fantastische World Baseball Classic, waarin hij Team Kingdom of the Netherlands met meerder homeruns en extra base hits naar de halve finale sloeg, heeft hij in het reguliere seizoen van de Japanse competitie zijn vorm door kunnen zetten. Balentien slaat .257 met 31 homeruns, 13 doubles, 1 triple (!) en 77 RBI. Wederom een ijzersterk seizoen dus voor de Japanse All-Time Single Season Homerun King, die eerder dit jaar zijn 200e homerun in de NPB sloeg.

Out of the park
Zijn laatste homerun was gisteren een erg speciale. De rechtsvelder sloeg de bal zo ontzettend hard dat naast de outfielders van de tegenstander ook de fans op de tribune de bal niet konden vangen. De bal eindigde op de parkeerplaats voor een geschatte 139,5 meter. Dit was overigens niet zijn verste homerun. Die ging maar liefst 146 meter ver! Hieronder zie je de beelden van zijn homerun van gisteren:

https://youtu.be/ecTwAeOoy_E

Rick van den Hurk kent net als Balentien een goed seizoen in de NPB. Niet alleen heeft zijn team, de Fukuoka Softbank Hawks, haar divisie al gewonnen. Ook ‘The Holland Hammer’ zelf doet het met 12-7, een 3.26 ERA en 148 K’s in 141 innings erg goed. Het reguliere seizoen loopt in Japan tot 9 oktober, daarna zal van den Hurk met zijn team voor de titel spelen in de play-offs.

Shark
Roger ‘The Shark’ Bernadina heeft het in Zuid-Korea ondertussen duidelijk naar zijn zin. Zijn KIA Tigers staan ruimschoots bovenaan in de competitie, die nog tot 3 oktober duurt, en Bernadina zelf heeft zich ontpopt tot een ware MVP-kandidaat. Op het moment van schrijven staat hij in de top 15 in elk van de volgende categorieën: .327 AVG (14e), 114 runs (1e), 171 hits (4e), 8 3B (2e), 25 HR (4e), 107 RBI (8e) en 30 gestolen honken (2e). Bernadina is bezig aan een fenomenaal seizoen en groeit bij de Koreaanse fans uit tot een grote ster!

Als deze drie toppers hun prestaties in de rest van het Aziatische seizoen door kunnen zetten, zouden zij zich zomaar weer eens in de kijkers kunnen spelen van de MLB scouts.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal