Golden League

Monica Perry gooit Sparks langs Terrasvogels

Monica Perry gooit Sparks langs Terrasvogels

Monica Perry gooide in zeven shutout innings tegen Terrasvogels 10 keer drie slag
(Foto: Fred Versluis)

Dankzij de hevige regenval van afgelopen zaterdag moesten twee van de drie wedstrijden, die op die dag gespeeld zouden worden, nog ingehaald worden. Op dinsdagavond stonden Oolders Omaco Sparks Haarlem en Terrasvogels in Haarlem tegenover elkaar. Waar Terrasvogels beide eerdere wedstrijden verloren had, stond Sparks op 1 winst en 1 verlies. Sparks coach Peter van Dalen stuurde zijn Amerikaanse troef Monica Perry naar de pitcherplaat en zij gaf de slagploeg van Terrasvogels geen kans.

Na de winst op Roef! en de nederlaag tegen FysioExpert Olympia Haarlem moest titelverdediger Sparks op dinsdag van Terrasvogels winnen om de kans op plaatsing voor de Holland Series zo groot mogelijk te houden. Voor Terrasvogels gold dat winst op Sparks een laatste strohalm zou vormen voor plaatsing voor de Holland Series. De slagploeg van Terrasvogels bleek op dinsdagavond echter niet opgewassen tegen werpster Monica Perry. In de eerste zes slagbeurten was Dervisa Mutic met haar driehonkslag de enige die op de honken kwam.

Klein verschil
Ook Sparks had even moeite om aan slag op gang te komen. Met twee vrije lopen en een honkslag kregen zij in de eerste drie innings wel al wat kleine kansjes, maar in de vierde inning braken zij pas echt door. Maxime van Dalen opende de slagbeurt met een vrije loop en stal het tweede honk. Even later kon zij op de driehonkslag van Virginie Anneveld het eerste punt van de wedstrijd scoren. Kingsley Avery, de volgende slagvrouw, kreeg vier wijd en stal het tweede honk. Zo had Sparks tweede en derde honk bezet zonder dat er nog iemand uitgeschakeld was. Startend werpster Micaela Whitney werkte zich echter knap uit de problemen. Zij schakelde Karin Tuk uit via een vangbal en stuurde Jenny Kinburn en Onaisha Franka met drie slag naar de kant.

Zo bleef de wedstrijd spannend. In de vijfde inning werd Whitney vervangen door Danielle Bonnet, die prompt in de steek gelaten werd door haar defensie. Kehli Washington bereikte het eerste honk dankzij een veldfout en werd dankzij de stootslag van Anne Blaauwgeers in scoringspositie gebracht. Chantal Versluis werd met een grondbal naar het derde honk de tweede nul, maar op een infield single van Maxime van Dalen en een opvolgende gooifout kon Washington de 2-0 scoren.

Late rally
Pas in de zevende inning kreeg Terrasvogels weer een honkloopster. Met twee uit sloegen Kimberly Jones en Ella Krommendijk back-to-back singles, maar met eerste en derde honk bezet en twee uit voltooide Monica Perry haar complete game shutout met haar tiende strikeout van de avond. Oolders Omaco Sparks versloeg Terrasvogels met 2-0 en staat met twee overwinningen uit drie wedstrijden nu op de tweede plaats achter FysioExpert Olympia Haarlem.

Olympia speelt op donderdagavond de laatste wedstrijd uit de play-offs. Om 20.00u is in Haarlem Roef! de tegenstander. Roef! moet winnen om op gelijke hoogte te komen met Sparks en Olympia en zo via de TQB-regel nog kans te maken op deelname aan de Holland Series tijdens de Season Finals, die in eigen huis georganiseerd worden op 23 en 24 september.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League