Golden League

Olympia ongeslagen naar Holland Series

Olympia ongeslagen naar Holland Series

Roef! bleek op donderdag niet in staat om opnieuw te verrassen. Olympia gaat naar de Holland Series, Roef! wordt knap derde!
(Foto: Roef Dames 1/Facebook)

FysioExpert Olympia Haarlem heeft op donderdagavond ook haar derde wedstrijd van de play-offs gewonnen. Nadat ze met overmacht de eerste plaats pakten in het reguliere seizoen van de Golden League Fastpitch Softbal, hebben zij zich nu in de play-offs ongeslagen geplaatst voor de Holland Series. Roef! werd op donderdagavond met 6-2 verslagen.

Voor Roef! was het donderdag de laatste kans op plaatsing voor de Holland Series, die tijdens de Season Finals komend weekend in eigen huis plaatsvinden. Daarvoor moest de ploeg uit Moergestel wel met ruime cijfers winnen van titelfavoriet Olympia. Al na drie innings bleek dat dit niet zou lukken.

Big inning
In de tweede slagbeurt scoorde Shareday Christina (walk) het eerste punt van de wedstrijd op een veldfout van Roef!. Een slagbeurt later werd de wedstrijd in het voordeel van Olympia beslist. Terwijl werpster Ellen Roberts op dat moment nog een perfect game stond te gooien, brak haar slagploeg in de derde slagbeurt de wedstrijd open. Roef! werpsters Marjolein Merkx en Manon van Alebeek verloren in deze slagbeurt hun controle en gooiden samen vier keer vier wijd en gooiden bovendien twee wilde worpen. Zo kon Olympia vijf punten scoren op slechts drie honkslagen (van Aalst, Beers en Voortman).

In de vierde inning brak Wies Ligtvoet met een leadoff triple de perfect game van Roberts op. Zij kon vervolgens scoren op een veldfout. In de daaropvolgende slagbeurt sloeg Ligtvoet, op het werpen van Eva Voortman, het tweede punt van Roef! over de thuisplaat, maar in de laatste twee innings kwam de voorsprong van Roef! niet meer in gevaar. Zo bleef de ploeg van manager Stanley Donney ongeslagen in de play-offs.

Season Finals
Olympia staat op zaterdag en zondag in een best-of-three tegenover titelverdediger Oolders Omaco Sparks Haarlem in de strijd om de nationale titel. Voor promovendus Roef! eindigt een fantastisch seizoen met een derde plaats in de play-offs.

De wedstrijden van de Holland Series zullen door Softbaldino live uitgezonden worden:
Game 1: Zaterdag 23 september om 16.00u: Live Stream
Game 2: Zondag 24 september om 14.30u: Live Stream
*Game 3: Zondag 24 september om 16.30u: Live Stream
*indien noodzakelijk

LET OP: Alle wedstrijden op zondag zijn vanwege het ontbreken van verlichting op het veld in Moergestel een uur naar voren gehaald ten opzichte van het voorheen bekende schema.

Marketing manager van de KNBSB en Press Officer van Team Kingdom of the Netherlands

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League