Golden League

DSS te sterk voor Twins bij Seasons Finals

DSS te sterk voor Twins bij Seasons Finals

DSS verslaat de Glaskoning Twins en speelt morgen tegen Hoofddorp Pioniers om een plek in de Golden League in 2018.
(Foto: Facebook/ DSS Dames 1)

De zaterdag van de Seasons Finals begon voor Quick Amersfoort eerder vandaag zeer fortuinlijk na een mooie tie-break overwinning on HCAW.
De tweede wedstrijd van de dag zou plaatsvinden tussen DSS en Twins die beiden hoopten op een plekje in de finale van morgen. Ondanks een zwaar seizoen wist DSS echter Twins te overtroeven in een ijzersterke zevende inning (4-2). Hierdoor staat DSS morgen tegenover de Hoofddorp Pioniers voor hun behoud in de Golden League.

Pitcher Dagmar Bloeming gooide voor DSS een ijzersterke wedstrijd die desondanks begon in standje rustig. De wedstrijd begint op een laag pitje met beide ploegen die niet tot scoren weten te komen in de eerste twee innings. Pas in inning drie weet Lisa Waasdorp het eerste punt te laten noteren voor DSS.
Zij komt na een vier wijd op het eerste honk en bereikt het tweede honk op een stootslag. Hierna wordt ze binnengeslagen voor het eerste punt van de wedstrijd.

Dagmar Bloeming blijft ondertussen onverminderd hard gooien en maakt het met strike-out na strike-out welhaast onmogelijk voor Twins om terug te komen in de wedstrijd. Toch moet ook zij een aantal honkslagen verduren in de daarop volgende innings.
Die worden echter aan de kant van Twins niet verzilverd, waardoor het tweede punt voor DSS in de vijfde inning al voldoende lijkt voor de overwinning. Dit keer is het Melissa de Greef die wordt binnengeslagen nadat ze op een wild pitch het derde honk wist te bereiken.

Pas in inning zes weet ook Twins een eerste speler over de plaat te krijgen en wordt een eerste punt genoteerd voor de tot dan toe onbevochten achterstand na een tweehonkslag gevolgd door fel loopwerk. Het mag niet baten.

DSS laat in de zevende inning nog even zien hoe het moet. Twee extra punten worden gemaakt ten koste van het zich toch kranig werende Twins. Hiermee bereikt DSS de finales alsnog, en mag morgen tegen de Hoofddorp Pioniers gevochten worden om dat felbegeerde plekje in de Golden League.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League