Golden League

FysioExpert Haarlem start de Holland Series met winst

FysioExpert Haarlem start de Holland Series met winst

FysioExpert Olympia Haarlem heeft Game 1 van de Holland Series overtuigend gewonnen.
(Foto: Fred Versluis)

Ook voor FysioExpert Olympia Haarlem en Oolders Omaco Sparks Haarlem was het menens vandaag in Moergestel bij de start van de Seasons Finals. 
Deze eerste wedstrijd van de ‘Best-of-three’ van de Holland Series zou de winnaar een uitzonderlijk goede uitgangspositie geven voor de pot van morgen. Eerder op de dag wisten Quick Amersfoort en DSS al hun wedstrijden te winnen om zich te verzekeren van een plekje in hun respectievelijke finales – nu was het te beurt aan de twee titanen uit de Golden League.
Een heerlijke herfstzon deed zijn best om de prachtige velden bij Roef! te verwarmen. En in het uitzonderlijke mooie weer smaakte de overwinning van FysioExpert Olympia Haarlem vast extra zoet. Ze overrompelden de nummer twee met een 0-5 score in een wedstrijd die veel moois in pacht had voor het massaal uitgerukte publiek.


De eerste inning blijkt nog een opwarmertje voor de beide teams. Enkele vier wijds en hits zorgen voor honken die wel gevuld worden, maar niet worden omgezet naar punten bij beide teams. En ook bij de verschillende pogingen om te stelen zijn de scheidsrechters onverbiddelijk en worden de dames van beide teams teruggestuurd naar de banken.
In inning twee opent FysioExpert de score via een hit van Brenda Beers. Zij komt hierna, op basis van tweemaal een velderskeuze, binnen als eerste punt voor de Haarlemse slagploeg. Toch weet Sparks Haarlem ondanks enkele pijnlijke vangfouten in het buitenveld de schade in het verdere spel te beperken. Slechts druppelsgewijs weet FysioExpert hun score uit te bouwen.

Sprankelend slagwerk

Olympia Haarlem krijgt in de derde inning pas echt vat op het pitchwerk bij Sparks Haarlem en weet vanaf dat punt de knuppel goed tegen de bal te krijgen. Hit na hit zeilt naar het achterveld, al kan Sparks Haarlem bouwen op een solide veld dat erger voorkomt. De beslissing valt pas echt in de vijfde inning wanneer Olympia Haarlem na een mislukte steelpoging van Onaïsha Franka van Sparks Haarlem een extra adempauze krijgt. Terwijl de toegestroomde EHBO-ers de honkloopster oplappen krijgt de ploeg die toch al voorsprong stond een extra adempauze. En deze wordt even later effectief vertaald naar een sterke vijfde inning dankzij maximaal gebruik van fouten bij Sparks Haarlem.

Stotterend buitenveld

Zo weet Eva Voortman op een vangfout van linksvelder Anne Blaauwgeers het tweede honk te bereiken, waarna Anne ook de daarop volgende bal van Jessie van Aalst uit de handschoen laat schieten. Hierop scoort Eva Voortman het derde punt van de wedstrijd, al snel gevolgd door Jessie die wordt binnengeslagen door Mariëlle Vleugels. Het zijn twee fouten die Oolders Omaco Sparks Haarlem dusdanig duur komen te staan dat de score niet meer te dichten blijkt.

De uiteindelijke score valt uit op 0-5 in het voordeel van de nummer 1 van de reguliere competitie. Hierdoor start FysioExpert Olympia Haarlem morgen in wedstrijd twee van de Holland Series met al één voet bij het kampioenschap. Nogmaals winst betekent in het best-of-three systeem directe winst. Mocht Oolders Omaco Sparks Haarlem zich echter terug weten te vechten zal er nog een beslissende pot worden gespeeld. Ook morgen staat er mooi weer en nog mooier softbal op de agenda in het Brabantse Moergestel. Zorg dat je erbij bent!

Bekijk de livestream van SoftbalDino terug

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League