Softbal

Seasons Finals brengen winst voor Quick Amersfoort

Seasons Finals brengen winst voor Quick Amersfoort

De heerlijk zonnige velden bij Roef! in Moergestel zijn vandaag het strijdtoneel voor de Season Finals waarbij er door de teams gestreden wordt om promotie/degradatie en de titels voor het seizoen 2017. Daar waar Roef! zelf tot de laatste snik nog kans maakte zichzelf te plaatsen voor de Finals op de thuisbasis – lieten ze helaas afgelopen week alsnog de winst aan FysioExpert Olympia Haarlem.
Hiermee eindigden de verrassende nieuwkomers in de competitie op een welverdiende derde plaats na een mooi seizoen.
Neemt niet weg dat de immer gezellige Brabantse ploeg dit weekend teams uit de Silver en Golden League verwelkomt voor de ontknoping van het seizoen en de Holland Series.

Vorig weekend verregenden de play-offs nog in Haarlem, vandaag is er in de nazomerse hitte echter niks te merken van slecht weer, of slechte zin.
Zeker voor Quick Amersfoort dat in de eerste wedstrijd van de dag in een bloedstollende tie-break de winst binnen wist te slepen. Deze eerste wedstrijd werd gespeeld in de ochtend – en tegenstander HCAW was geenszins bereid om het Quick makkelijk te maken.
De winst van Quick in deze play-off betekent dat zij morgen de finale tegen Gophers spelen voor een plek in de Silver League.

Quick breekt de website open

Al vanaf de eerste inning zet Quick met hun pitcher de druk op HCAW na een directe honkslag van die uiteindelijk leidt tot een openingscore die de rest van de wedstrijd in stand zal worden gehouden.
Toch wordt Quick na dit eerste punt kort gehouden met strike-outs door HCAW voor een snel einde van de eerste helft van inning 1. Hierna weet HCAW zelf de score niet te breken dankzij fel veldwerk bij Quick. Drie dames komen op de plaat en vormen ook meteen de eerste drie nullen na een mislukte poging to stelen, een vangbal en een mooie drie slag.
Ook in de daarop volgende innings weten de ploegen het elkaar met sterk pitchwerk moeilijk te maken. Het regent strike-outs bij beide teams, waardoor de score blijft steken op de 1-0 voor Quick.

Bloedstollende derde inning

In inning drie ontstaat er vuurwerk op het veld. Quick weet een speelster op het eerste honk te krijgen dankzij een fout bij HCAW. Zij bereikt drie op een bunt. Hierna geeft HCAW nog een honk prijs op vier wijd, waarna de speelster na een fielders choice ook twee weet te bereiken.
Hierna forceert Quick na een bunt een bizarre play – waarbij wordt vertrokken van het derde honk om bij een insluitactie toch weer om te draaien en veilig terug te komen. De honkloopster van twee was echter al bijna op drie vanaf het tweede honk, om terug gedwongen te worden door de actie op drie.
Deze zet echter opnieuw aan op thuis waarna in de verwarring beide dames weer terugkomen op hun originele positie. Dit voorkomt echter niet dat op de strike-out van Franka van Dijk alsnog de derde uit wordt gemaakt.

HCAW zet in de tweede helft van de derde inning een ijzersterk veld weg waarbij door de tweede honkvrouw alle drie de nullen worden gemaakt. Ook in de verdere wedstrijd kan de sterk gooiende pitcher bouwen op haar veld. Quick is sterk aan slag maar de diepe ballen in het achterveld eindigen steevast in de handschoenen van de buitenvelders. Pas in de vijfde inning weten ze dankzij sterk slagwerk ook de score open te breken nadat er wordt gescoord dankzij een van de vele hits.

Beslissende tie-break

Zo stevenen de teams af op een tie-break die uiteindelijk wordt beslist in het voordeel van Quick. Die plaatsen een loopster op het tweede honk, waarna deze op een gestolen honk en gemiste aangooi het winnende punt weet te scoren. Hierna volgen nog twee punten die het lot van HCAW bezegelen. Zelf kan de ploeg in de laatste inning dankzij drie snelle strike-outs geen weerwoord meer formuleren.

Hiermee ziet Quick zichzelf morgen als tegenstander van Gophers voor een plekje in de Silver League. Beide teams zijn op dit moment nog niet actief in de Silver League, dus een nieuwe toevoeging zullen we sowieso zien spelen in 2018. Het verlies betekent ook degradatie voor HCAW, die ondanks flinke tegenstand de score niet in hun voordeel wisten te beslissen.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal