Golden League

DSS blijft in de Golden League

DSS blijft in de Golden League

Felicitaties en blijdschap na behoud van een plek in de Golden League
Foto: Roef!

In de onderlinge confrontatie op promotie naar / degradatie uit de Golden League was DSS te sterk voor Hoofddorp Pioniers. De kampioen van de Silver League was niet opgewassen tegen de pitches van oud-international Dagmar Bloeming, die in de wedstrijd twaalf strikeouts gooide en maar twee hits tegen kreeg.  Door de winst heeft DSS haar plaats in de Golden League met verve weten te verdedigen. 

Lang ging de wedstrijd gelijk op en liet Hoofddorp Pioniers zien dat het niet voor niets kampioen van de Silver League was geworden. Met prachtige verdedigende acties liet het zien zich te kunnen meten met menig Golden League vereniging. Echter aan slag was Dagmar Bloeming toch een maatje te groot. Over de gehele wedstrijd gezien sloegen de softbalsters uit Hoofddorp maar twee hits.

Voorsprong
In de tweede inning nam DSS een 1-0 voorsprong op een honkslag van Lorraine Kieft waarop Noa Brand kon scoren. De daar op volgende twee innings wisten de Haarlemmers de scoren niet uit te breiden. Met twee uit en alle honken bezet kreeg DSS in de vijfde inning serieuze kansen om afstand te nemen. Areke Spel sloeg met een tweehonkslag twee punten over de thuisplaat. Op een wilde worp kon Ruiter scoren en na een honkslag van Noa Brand kon Areke zelf de 4-0 over de thuisplaat lopen.

Bloeming
Dat DSS de wedstrijd dicht kon houden was vooral te danken aan oud-international Dagmar Bloeming. De vedette gooide de volledige wedstrijd met daarin twaalf keer drie slag en kreeg maar twee hits tegen. Ze had daarmee een belangrijk aandeel in de overwinning.

 

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League