Golden League

FysioExpert Olympia Haarlem Nederlands Kampioen

FysioExpert Olympia Haarlem Nederlands Kampioen

Olympia Haarlem toont trots de schaal en de Europese beker
Foto: Patrick Beer

FysioExpert Olympia Haarlem is Nederlands kampioen fastpitch softbal dames. In de Holland Series werd in een best-of-three tweemaal gewonnen van regerend landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem. In de beslissende wedstrijd won Olympia Haarlem met 2-0 en werd winnend pitcher Ellen Robberts Most Valuable Player van de Holland Series.

In de tweede wedstrijd in de best-of-three serie tussen Olympia Haarlem en Sparks Haarlem werd het een spannend onderhouden tussen de landskampioen van 2016 (Sparks) en de winnaar van de reguliere competitie 2017 (Olympia Haarlem). De eerste wedstrijd op zaterdag werd al door Olympia Haarlem winnend afgesloten met 5-0. Vandaag stonden ze om half drie weer tegenover elkaar voor het vervolg van de Holland Series.

Vroege voorsprong
Direct in de eerste slagbeurt van Olympia Haarlem namen ze een 1-0 voorsprong. Eva Voortman sloeg op de tweede worp van de wedstrijd een honkslag richting het derde honk. De snelle buitenvelder kon met een gestolen honk het tweede honk bereiken en op een grondbal van Van Aalst zelfs het derde honk. De derde slagvrouw van de wedstrijd, Marielle Vleugels, sloeg de bal in het linksveld voor een tweehonkslag en bracht daarmee Eva Voortman over de thuisplaat.

Tot aan de zesde inning bleef de 1-0 voorsprong op het bord. Pas de zesde slagbeurt van Olympia Haarlem werd de belangrijke 2-0 gemaakt door Dinet Oosting. De catcher van Olympia Haarlem kon de thuisplaat bereiken op een honkslag van Stephanie Pearce.

Kampioen
Met een 2-0 voorsprong ging Olympia Haarlem de laatste inning in. Een verre klap van Avery in het buitenveld werd gevangen door Brenda Beers en luidde het kampioenschap van Olympia Haarlem in. Na de Europese winst in de Cup Winners Cup eerder dit jaar was dit de tweede prijs voor Olympia Haarlem dit seizoen. Het Nederlands kampioenschap is de eerste nationale prijs in de historie van de vereniging.

Bekijk de livestream van Softbaldino terug

De speelsters zijn door dolle heen na de laatste uit
Foto: Patrick Beer

Most Valuable Player
Net als in de eerste wedstrijd was ook vandaag Ellen Robberts de plaaggeest voor Sparks Haarlem. Zowel vandaag als gisteren gooide Robberts een volledige wedstrijd en in beide gevallen vijf strikeouts. Zij werd door de scorecommissie dan ook aangewezen als Most Valuable Player van de Holland Series en nam daarbij de bijbehorende prijs met plezier in ontvangst.

 

Ellen Robberts neemt de MVP in ontvangst van Gonny Farley
Foto: Patrick Beer

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League