Softbal

Quick Amersfoort overtuigend naar Silver League

Quick Amersfoort overtuigend naar Silver League

Een feestvierend Quick Amersfoort na de laatste nul vanwege promotie naar de SIlver League
Foto: Harumi Ueda

De finale om promotie naar de Silver League werd overtuigend gewonnen door Quick Amersfoort. De geroutineerde ploeg uit Amersfoort was met 10-0 te sterk voor het jonge team van HSV Gophers. Direct vanaf de eerste inning waren de krachtsverschillen al duidelijk. Ondanks het verlies en het mislopen van promotie naar de SIlver League mag HSV Gophers spreken van een sterk en succesvol seizoen nadat het de reguliere competitie afsloot als kampioen van de eerste klasse. 

Slagmachine
Op het zonnige sportpark van Roef! in Moergestel werd op de tweede speeldag van de Season Finals in de eerste wedstrijd gestreden om een plaats in de Silver League. HSV Gophers was als kampioen van de 1e klasse direct geplaatst voor de promotiewedstrijd en Quick Amersfoort heeft zich geplaatst door een 4-1 overwinning op HCAW een dag eerder in de play-offs. Zo lastig als dat Quick zich gisteren speelde, zo soepel liep de ‘slagmachine’ uit Amersfoort vandaag. Quick nam direct in haar eerste slagbeurt een 4-0 voorsprong door onder andere een 2-run homerun van Franka van Dijk. In de derde inning werden daar nog twee runs aan toegevoegd en in de vierde inning liepen ze zelfs uit tot 10-0, de eindstand van de wedstrijd.

Sterke verdediging
Aan slag kon HSV Gophers geen potten breken door de sterke verdediging van Quick. Met vier strikeouts en een enkele honkloopster op de honken leidde Puck van der Kolk haar team naar de overwinning. In vier innings kreeg de pitcher van Quick enkel in de 2e inning vier slagvrouwen tegenover zich, terwijl de andere innings met ’three up, three down’ sterk en overtuigd werden uitgespeeld.

Succesvol seizoen
Ondanks het verlies kan HSV Gophers terugkijken op een succesvol seizoen. Met een zeer jong team werd in de reguliere competitie het kampioenschap in de eerste klasse behaald. Dat Quick uiteindelijk er met de promotie naar de SIlver League aan de haal ging mocht de pret verder niet derven. Na afloop van de wedstrijd werd nog wel de officiële beker aan de speelsters en staf uitgereikt door Bondsbestuurslid Softbal Petra Arends en Blue Angels oprichter André Prins. Zowel André als coach Marielle Vleugels toonden zich na afloop trots en gaven beiden aan dat dit team de huldiging meer dan verdiend hadden.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Softbal