Robert Kovacevic verruilt Hamburg Knights voor Tex Town Tigers.

Golden League

Kovacevic nieuwe hoofdcoach Tex Town Tigers

Kovacevic nieuwe hoofdcoach Tex Town Tigers

Robert Kovacevic verruilt Hamburg Knights voor Tex Town Tigers.

Robert Kovacevic verruilt Hamburg Knights voor Tex Town Tigers.

Met de Kroatische Robert Kovacevic heeft Tex Town Tigers een nieuwe hoofdcoach gevonden. De twee partijen hebben een overeenkomst gesloten voor de komende drie jaar. Deze winter staat de Kroaat eerst nog aan het roer bij Howick Softball Club in Nieuw-Zeeland.

De 37-jarige Kovacevic werd geboren in het Kroatische Zagreb en speelde daar onder meer voor Princ Zagreb. Hij speelde tevens voor het nationale honkbalteam, waarmee hij onder meer uitkwam tijdens de Europese kampioenschappen van 1999 en 2003.

De afgelopen jaren heeft hij als coach diverse teams onder zijn hoede gehad. Zo was hij tussen 2010 en 2014 onder meer manager voor het nationale softbalteam van Kroatië. Met het nationale Kroatische juniorenteam was hij in 2012 actief tijdens het EK in Rosmalen. In 2010 leidde hij Novi Zagreb naar de landstitel in Kroatië.

Bundesliga

Kovacevic verhuisde hierna naar Duitsland waar hij eerst in 2013 hoofdcoach was voor Kiel Seahawks en de afgelopen vier seizoenen in de Duitse Bundesliga van Hamburg Knights. Vorig jaar was hij bovendien assistent-coach bij het nationale Duitse vrouwen softbalteam. Met de softbalsters Hamburg Knights sloot Kovacevic afgelopen weekeinde de reguliere competitie af op een derde plaats in de Bundesliga Nord. Daarmee heeft de ploeg zich geplaatst voor de Play-Offs.

Kovacevic meldt zich in maart in Enschede. Tot die tijd staat hij nog onder contract bij het Nieuw-Zeelandse Howick Softball Club. Bij Tex Town Tigers wordt hij de opvolger van Petra van Heijst. Zij kwam aan het einde van het seizoen aan het roer te staan bij Tex Town Tigers, nadat de overeenkomst met manager Jaap Braakman was verbroken. In het laatste weekeinde van de reguliere competitie deelde Tex Town Tigers de punten met Roef!, waarmee de ploeg kwalificatie voor de Plaatsingsronde misliep en voor het tweede jaar op rij het seizoen eindigde op een vijfde plaats.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League