Golden League

MVP Roberts: “Geheim wapen? Ik doe gewoon mijn ding”

MVP Roberts: “Geheim wapen? Ik doe gewoon mijn ding”

Ellen Roberts als werpster voor Olympia Haarlem in de Holland Series
Foto: Facebook Olympia Haarlem

Afgelopen zondag won Ellen Roberts met haar team FysioExpert Olympia Haarlem het Nederlandse kampioenschap tegen regerend landskampioen Oolders Omaco Sparks Haarlem. Daarnaast won ze ook de award voor Most Valuable Player tijdens de Holland Series. De 25-jarige Australische is weer terug naar haar vaderland, maar hoopt ook volgend jaar in Nederland weer te kunnen spelen.

Ellen Roberts begon op haar vijfde in Australië met Teeball, in Nederland bekend als BeeBall. Na een aantal jaren van van elke positie te hebben geproefd werd ze vanaf haar negende opgeleid tot werpster. Ze is de mooie sport begonnen bij Thornleigh Sports Club en stapte daarna over naar Kissing Point Sports Club wat tot op heden nog steeds haar vereniging is in haar eigen land. Aangezien Australië te groot is voor een landelijke clubcompetitie komt ze ook uit voor de regioteams North Shore District Softball Association en New Sout Wales State.

De 25-jarige Australische is ook international. In 2008 bereikte ze voor het eerst de nationale jeugdselectie en haar eerste toernooi was het junior wereldkampioenschap in Kaapstad, Zuid-Afrika in 2011. Haar eerste ontmoeting met Nederland was tevens haar eerste uitnodiging voor de nationale selectie van Australië. “In 2014 werd ik voor het eerst geselecteerd voor Australië voor het WK Softbal in Haarlem. Sindsdien heb ik diverse internationale toernooien gespeeld waaronder de World Cup, Canada Cup en Japan Cup.”

Ellen Roberts toont trots de drie prijzen die ze dit jaar heeft gewonnen met Olympia Haarlem: De schaal, de Europese beker en de MVP Holland Series.
Foto: Facebook Olympia Haarlem

Nederland
“In Nieuw Zeeland heb ik Stanley (Doney) ontmoet tijdens de competitie waar ik toen actief was. We raakten aan de praat over Olympia Haarlem, want het jaar ervoor heb ik nog tegen hen gespeeld in de Europa Cup. Ik wilde graag een keer uitkomen in de sterkst mogelijke competitie in Europa en via Stanley kon ik bij Olympia Haarlem aan de slag. Voordat ik bij Olympia kwam te spelen was ik maar één keer in Nederland geweest, namelijk tijdens het WK Softbal in 2014. Ik vind het een mooi landschap zo met de tulpen, kanalen en oude huizen. Maar toch mis ik wel mijn familie, mijn twee katten en de Australische cultuur.”

MVP
Het niveau in Nederland is haar goed bevallen. “Ik heb het enorm naar mijn zin gehad hier. Elk team is zeer competitief en dit jaar gelijkwaardig aan elkaar. Ik vond het niveau hier best wel hoog! In ieder geval de sterkste competitie in Europa waarin ik heb gespeeld.” Tijdens de Holland Series was Ellen Roberts zeer dominant in beide wedstrijden die ze gooide. Vragend naar haar geheim reageert ze koel: “No secrets! Ik probeer gewoon te doen waar ik voor train. Mijn taak is om de slagvrouwen uit balans te houden door goed samen te werken met de catcher en het veld de kans te geven de nullen te maken.”

Australië
Ze gaat niet alleen terug naar Australië om haar familie weer te zien. “Ik zal mij weer aansluiten bij mijn team North Shore voor de New South Wales State kampioenschappen en de finales van de Australische competitie zijn in januari. Daarnaast zal ik ook weer actief zijn in Nieuw Zeeland. Stilzitten is er dus niet bij! Maar, het zou mij echt onwijs gaaf lijken als de kans zich voordoet om ook volgend jaar weer voor Olympia te kunnen spelen.”

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Golden League