L&D Amsterdam heeft zijn eerste wedstrijd uit de Holland Series gewonnen.

HB Hoofdklasse

L&D Amsterdam brengt spanning terug

L&D Amsterdam brengt spanning terug

L&D Amsterdam heeft zijn eerste wedstrijd uit de Holland Series gewonnen.

L&D Amsterdam heeft zijn eerste wedstrijd uit de Holland Series gewonnen.
Foto: © Robert Bos

De explosie honkslagen die pitcher Berry van Driel vanmiddag in de negende inning om zijn oren kreeg, bevatte alle frustraties van de spelers van L&D Amsterdam van de afgelopen drie dagen. De ploeg sloeg in zijn laatste slagbeurt vijf punten binnen om de derde wedstrijd uit de Holland Series tegen Curaçao Neptunus met 3-7 te winnen. Met de winst heeft L&D Amsterdam de spanning in de best-of-seven van de Holland Series teruggebracht.

De honkballers van L&D Amsterdam wachten onderhand al weer zes jaar op een nieuwe landstitel. En hoe groot die hoop op een kampioenschap ook mocht zijn nadat L&D Amsterdam vrijwel de gehele reguliere competitie de koppositie in handen had gehad, in de eerste twee wedstrijden van de Holland Series bleef de ploeg van hoofdcoach Charles Urbanus met lege handen.

Zaterdag was de Amsterdamse ploeg op het eigen Sportpark Ookmeer door de titelverdediger met een 0-12 nederlaag te kijk gezet. Twee dagen eerder had Curaçao Neptunus dankzij een wilde worp in de negende en laatste slagbeurt met 5-4 ook al de winst naar zich toegetrokken. Vandaag leek dat scenario zich in het Neptunus Familiestadion te herhalen.

Angst

Pitcher Robin Schel was voor L&D Amsterdam uitermate sterk en hield de slagploeg van Curaçao Neptunus zes innings lang puntloos, terwijl Gilmer Lampe (4 uit 5) zowel in de vierde als zesde inning kon scoren op rake klappen van Linoy Croes. In het slot van de wedstrijd verloren de Amsterdammers andermaal de grip op de wedstrijd. Via punten van Dwayne Kemp, Shaldimar Daantji en Jochem Koedijk in de zevende en achtste inning kwam Curaçao Neptunus, evenals donderdagavond, opnieuw langszij: 3-2.

Terwijl het uit Amsterdam meegereisde publiek al met angst terugdacht aan die donderdagavond in Rotterdam, veerde de slagploeg van L&D Amsterdam in de negende inning op. Jesse Aussems, Rashid Gerard, Zerzinho Croes en Kalian Sams lieten de spelers van Curaçao Neptunus alle hoeken van het buitenveld zien. De arme Neptunus-pitcher Berry van Driel kon er niets tegen beginnen en moest na vier hits verslagen afdruipen.

Hoeken

Maar ook Jan Tomek kon de Amsterdamse slagploeg niet temperen. Gilmer Lampe begroette hem met een honkslag, waarna Kenny Berkenbosch met een tweehonkslag de laatste twee van de vijf Amsterdamse punten in deze slagbeurt over de thuisplaat sloeg. Met de zes hits was de wedstrijd gespeeld. In de gelijkmakende negende slagbeurt sputterden de Rotterdamse honkballers niet meer tegen.

Met de 3-7 overwinning heeft L&D Amsterdam de spanning in de best-of-seven van de Holland Series weer teruggebracht. Donderdagavond krijgen de Amsterdamse honkballers de kans om op eigen veld in de vierde wedstrijd de finaleserie weer in balans te brengen.

                  1 2 3 4 5 6 7 8 9  R  H E
L&D AMSTERDAM     0 0 0 1 0 1 0 0 5  7 15 2
CURAÇAO NEPTUNUS  0 0 0 0 0 0 2 1 0  3  5 2

Pitchers L&D Amsterdam
Robin Schel (7): 4-2-3-2
Kyle Ward (2): 0-2-2-0

Pitchers Curaçao Neptunus
Kevin Kelly (4 1/3):  1-0-4-1
Loek van Mil (1 2/3): 1-0-3-0
Elton Koeiman (2): 2-0-2-0
Berry van Driel (1/3+1 man): 0-0-4-1
Jan Tomek (2/3): 0-0-2-0

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in HB Hoofdklasse