Het stadion in Hoofddorp tijdens het Europees kampioenschap.

Honkbal

Europese top in 2018 naar Hoofddorp

Europese top in 2018 naar Hoofddorp

Het stadion in Hoofddorp tijdens het Europees kampioenschap.

Het stadion in Hoofddorp tijdens het Europees kampioenschap.
Foto: © Alfred Cop

Hoofddorp wordt in 2018 gastheer van de allereerste Super 6 Baseball Softball. Van woensdag 19 tot en met zondag 23 september nemen de zes beste honkbal- en softballanden van Europa deel aan dit unieke toernooi. Zowel bij het honkbal als softbal is Nederland regerend Europees kampioen.

De Super 6 Baseball Softball brengt voor het eerst de toplanden uit Europa in het honkbal en softbal bij elkaar voor één gecombineerd toernooi. Het evenement wordt gehouden om het gat op te vullen, dat is ontstaan doordat het Europees kampioenschap honkbal met een jaar is uitgesteld. Om het EK als Olympisch kwalificatietoernooi te laten gelden, is het toernooi uitgesteld van 2018 naar 2019.

Vandaag maakte de Europese honkbalbond CEB bekend de organisatie voor de allereerste Super 6 toe te hebben gewezen aan Hoofddorp. Voor het honkbal- en het softbaltoernooi van de Super 6 hebben de zes beste landen van het Europees kampioenschap een uitnodiging ontvangen. Nederland stuurt in september volgend jaar zowel bij het honkbal als bij het softbal de Europees kampioen naar het continentale toernooi in Hoofddorp.

Finale

Het Europees kampioenschap honkbal werd in 2016 eveneens in Hoofddorp gehouden. Het Nederlands Koninkrijksteam versloeg in de finale Spanje met 3-2. Behalve het Koninkrijksteam en Spanje hebben ook de nummers drie tot en met zes een uitnodiging ontvangen voor de Super 6 Baseball Softball. Dat zijn respectievelijk Italië, Duitsland, Tsjechië en België.

In het Italiaanse Bollate werden deze zomer ook de Nederlandse softbalsters Europees kampioen. Tijdens dat EK heroverden de Nederlandse softbalsters met een 7-1 zege tegen titelverdediger Italië de Europese titel. De andere teams uit de top 6 van het in juli gehouden EK zijn Groot-Brittannië, Tsjechië, Rusland en Griekenland.

Rogier van Zon schrijft over het Nederlands honkbal en softbal sinds 1995. Hij zette in 2000 de Nederlandse honkbalsite op en schrijft als freelancer voor diverse andere media over honkbal en softbal. Reageren? Stuur een e-mail naar rogier(a)honkbalsite.com.

Advertentie SSK

Laatste honkbalnieuws

Laatste softbalnieuws

Meer in Honkbal